Connor Betts (inzet) schoot onder anderen zijn zus en haar vriend dood bij de schietpartij in Dayton.
Volledig scherm
Connor Betts (inzet) schoot onder anderen zijn zus en haar vriend dood bij de schietpartij in Dayton. © EPA

Dayton-schutter doodde eigen zus tijdens bloedbad

Ook in Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, is er gisteravond rond 1 uur lokale tijd een schietpartij geweest. Daarbij zijn minstens 27 gewonden en 10 doden gevallen, onder wie de schutter, de 24-jarige Connor Betts, zelf. Dat heeft de politie bevestigd. De 22-jarige zus van de schutter is een van de dodelijke slachtoffers. 

37 reacties

 • Claude Broucker-Briké

  3 jaar geleden
  Ongelooflijk triest voor de ouders...
 • P R

  3 jaar geleden
  @Herman Van Gent: ja gelukkig hebben we hier een strengere wapenwet. Hier schieten ze niet naar mensen, hier gooien ze handgranaten...
 • Franky Puystjens

  3 jaar geleden
  Jefke Dams weet ons te vertellen "dikwijls in Texas geweest te zijn" en dat "een wapen er geen overbodige luxe is, omdat je er leeft tussen de kaaimannen, grizzly beren, slangen etc, en je jezelf en je kinderen moet kunnen beschermen". Er leven géén grizzly beren in Texas, Jefke...!
 • Wouter Van de Walle

  3 jaar geleden
  249 massa schietpartijen in de VS sinds begin dit jaar.. In andere landen 0 tot maximaal 5. Dat zegt toch wel alles
 • Danielle van Bergen

  3 jaar geleden
  Het is niet omdat je in België geen wapen mag dragen dat het er niet is ,in sommige delen van ons klein Belgen landje lopen er ook genoeg gekken met wapen .Je moet echt geen vergunning hebben om er aan te komen en iedereen weet wie en waar .
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.
 2. Poetin breekt belofte aan vrouwen van Russische reservisten en roept hun geliefden toch op om te gaan vechten: dit zei hij aan begin van de oorlog
  Play

  Poetin breekt belofte aan vrouwen van Russische reservis­ten en roept hun geliefden toch op om te gaan vechten: dit zei hij aan begin van de oorlog

  De mobilisatie van Russische reservisten is een zware dreun voor de mannen die naar Oekraïne worden gestuurd. Maar ook hun moeders, echtgenotes en vriendinnen zullen deze oproep niet snel vergeten. President Vladimir Poetin had hen - op Internationale Vrouwendag nota bene - nog beloofd dat alleen beroepsmilitairen zouden vechten in Oekraïne.