Screenshot uit het promofilmpje van Covid-19 Alert, een verzameling ontwikkelaars die een app maakten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Volledig scherm
Screenshot uit het promofilmpje van Covid-19 Alert, een verzameling ontwikkelaars die een app maakten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. © RV

Datalek gevonden in een van de mogelijke corona-apps

In Nederland is bij Covid19-Alert, een Belgische corona-applicatie die in de running is om de officiële contact-tracingapp te worden, een datalek gevonden. Een bestand met zo’n 100 à 200 namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden werden meegekopieerd met de broncode toen die beschikbaar werd gesteld. Dat bevestigt Sander de Vries, een van de ontwikkelaars van de app.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).