Darina Fedgunina (33) uit Marioepol is aangekomen in ons land.
Volledig scherm
PREMIUM
Darina Fedgunina (33) uit Marioepol is aangekomen in ons land. © Photo News

Darina (33) uit Marioepol alleen aangekomen in ons land: “Of de Russen Marioepol veroveren of niet, ik wil er nooit nog naartoe”

Het belegerde Marioepol staat op het punt om te vallen. Dat stellen militaire analisten wereldwijd nadat Russische troepen ook de Azovstal-staalfabriek veroverd hebben. De fabriek was een belangrijk bastion van de Oekraïense strijdkrachten. Rusland claimt de haven volledig in handen te hebben, volgens Oekraïne wordt er nog gevochten. Onze reporter sprak met Darina Fedgunina (33) uit Marioepol die moederziel alleen in België is aangekomen nadat ze de horror wist te ontsnappen.

8 reacties

 • eric loyens

  4 maanden geleden
  En wie gaat het in Oekraïne weer opbouwen??of moeten wij dit ook doen volgens zelenski. In meer dan de helft van dat land is en zal er nooit een kogel afgeschoten worden waarom gaan die niet naar daar ,maar komen ze hier en ze krijgen alles wat onze voorvaderen en vaderen hebben voor gevochten in hun schoot gegooid
 • Ivan Willems

  4 maanden geleden
  Zeker willen we die jonge meid welkom heten en zoals hier al is aangegeven, leer onze taal onmiddellijk. Het zal niet makkelijk zijn. Maar over enkele jaren spreekt jij al een aardig mondje Nederlands. Niets is perfect, zeker ook de Belgen niet. Jij komt er wel. Niet opgeven en hopen dat jij de gruwel zo snel mag vergeten. Het ga je goed Darina, wens jou veel en alle geluk toe.
 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  Welkom hier. Vlamingen klagen graag maar beseffen soms niet hoeveel geluk ze hebben hier geboren te zijn.
 • Filiep Lapeire

  4 maanden geleden
  Veel sterkte en hopelijk kan ze nog familie of vrienden ontmoeten in ons land. Ik zou de goede raad geven om zo vlug mogelijk de taal aan te leren. We willen haar een goede toekomst wensen in een oorlogsvrij Europa al is niets nog voorspelbaar met de criminelen van het Kremlin.
 • Rudy Borremans

  4 maanden geleden
  Goede moed en succes