Het vat waarin de menselijke resten ontdekt werden.
Volledig scherm
Het vat waarin de menselijke resten ontdekt werden. © RV

Dalend waterpeil legt vat met menselijke resten bloot in VS: “Door droogte zullen we nog meer gedumpte lijken terugvinden”

Het almaar dalende waterpeil heeft vorig weekend tot een lugubere vondst in Lake Mead, bij de bekende Hoover Dam, geleid. Op de modderige oever bleef een vat steken, met daarin menselijke resten. De politie verwacht dat er door de immense droogte nog meer lichamen zullen komen bovendrijven in het grootste kunstmatige meer van de Verenigde Staten.

  1. Poetin: “Westen vecht tot de laatste Oekraïner, maar Rusland en China kunnen samen meest complexe problemen oplossen”

    Poetin: “Westen vecht tot de laatste Oekraïner, maar Rusland en China kunnen samen meest complexe problemen oplossen”

    “Rusland en China kunnen samen de meest complexe problemen oplossen.” Dat verklaarde de Russische president Poetin na de ontmoeting met zijn Chinese collega Xi Jinping. Er werd ook gepraat over de oorlog. “Het Westen vecht in Oekraïne tot de laatste Oekraïner. Maar van zodra Kiev er zich klaar voor voelt, kunnen we het Chinese vredesvoorstel gebruiken als basis voor onderhandelingen.”
  2. Franse overheid vordert stakend personeel van oliedepot op om brandstoftekorten tegen te gaan

    Franse overheid vordert stakend personeel van oliedepot op om brandstof­te­kor­ten tegen te gaan

    Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen. Door personeel verplicht aan het werk te zetten, wil men vermijden dat de brandstoftekorten in de regio verder zouden uitbreiden. Ook het gebied rond Lyon wordt met een oliepijpleiding vanuit dit depot bevoorraad.