Volledig scherm
© EPA/rv

Dakloze ontpopt zich tot volksheld door terrorist in Melbourne te rammen met winkelkarretje: Australiërs zamelden al 60.000 euro in

Een 46-jarige dakloze Australiër wordt onthaald als een held nadat hij met een winkelkarretje een terrorist probeerde te rammen die op vrijdag drie mensen neerstak in het centrum van Melbourne. Er werd al bijna 95.000 Australische dollar, oftewel ruim 60.000 euro, ingezameld om de man te belonen voor zijn heroïsche daad. Zelf blijft hij nuchter ondanks alle heisa. “Ik ben geen held”, houdt hij vol.

12 reacties

 • Jaak Meyers

  2 jaar geleden
  Dit had in Amerika heel anders verlopen. Ik zie trouwens niet in waarom men iemand die verschillende keren uithaalt met een mes niet in het been zou mogen schieten. Wat heb je aan politie als die hun taak niet durven doen.
 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Belonen, die man, en zorgen dat hij het goed heeft voor de rest van zijn leven :-)
 • Jan Mulders

  2 jaar geleden
  Dat is bijna een Belgische klucht, omdat het om een Somaliër gaat durft de politie niet optreden ? Een dakloze moet dan maar de boel redden. Gelukkig heeft die geen TV en kent hij niks van politieke correctheid.
 • Bert Boeykens

  2 jaar geleden
  Zijn telefoon viel kapot tijdens het gevecht, maar dat deerde hem niet, ondanks het feit dat hij geen vervangtoestel kan betalen. De organisatie lichtte Rogers in via de telefoon. “Onze held is zo nederig als maar kan zijn, en had geen idee over deze inzamelactie”, staat te lezen op de pagina van de crowdfunder.
 • Rory Dull

  2 jaar geleden
  waarom niet gelijk in zijn been(en) schieten....uitgeschakeld!
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven