Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © AFP

“Dagen van Nicolas Maduro zijn geteld”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat ervan uit dat de Venezolaanse president Nicolas Maduro snel zijn biezen zal mogen pakken. "Ik ben er zeker van dat dankzij de Venezolanen de dagen van Maduro geteld zijn", stelde Pompeo zondag in een interview op CNN.

4 reacties

 • Henri Dederen

  2 jaar geleden
  Mr Faes de VRT gaf in haar duiding ook niet aan dat het land economisch geboycot wordt door de VS en dat alle tegoeden op bankrekeningen geblokkeerd werden. Verder zullen 4 vrachtwagens met hulpgoederen een land met 32 miljoen inwoners niet echt redden van de ondergang....
 • Willy Devroey

  2 jaar geleden
  Waarom wordt die man niet aangeklaagd voor genocide. Zijn bevolking crepeert en hij feest en verhindert bovendien dat nodige medische hulp en voedsel wordt aangevoerd.
 • Frans Faes

  2 jaar geleden
  VRT geeft in een "duiding" aan dat de slechte economische situatie in dat land zou voortkomen door de dalende prijzen op de oliemarkt. Dis maar ten kleine dele waar. Nergens wordt gewag gemaakt van het nefaste beleid gevoerd door een crypto communistische dictaroriaal regime dat er alleen op uit is de macht te behouden.
 • Birger Verberghe

  2 jaar geleden
  de dagen van Assad waren ook geteld ...
 1. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?