De twee hoofdrolspelers in de Zuid-Afrikaanse regeringscrisis: vicepresident Cyril Ramaphosa (links) en president Jacob Zuma.
Volledig scherm
De twee hoofdrolspelers in de Zuid-Afrikaanse regeringscrisis: vicepresident Cyril Ramaphosa (links) en president Jacob Zuma. © REUTERS

Dagen Jacob Zuma (75) zijn geteld

De dagen van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma zijn geteld. De top van de regeringspartij ANC is zo druk bezig met zijn gedwongen vertrek, dat kopstukken zich hebben afgemeld voor de herdenkingen van de geboortedag van Nelson Mandela die zondag worden gehouden. Dat zou erop wijze dat de interne onderhandelingen over het terugtreden van president Zuma in een kritieke fase zijn beland.

 1. Grootste Hongaarse media verzwijgen schandaal rond seksfeest met Europarlementslid

  Grootste Hongaarse media verzwijgen schandaal rond seksfeest met Europarle­ments­lid

  Terwijl zowat heel Europa het heeft over het Hongaarse Europarlementslid József Szájer die ontslag nam nadat hij betrapt werd op een illegaal seksfeest in Brussel, is er één land waar een groot deel van de bevolking helemaal niets over de kwestie te weten komt. En dat is Hongarije zelf. De overheidsgreep op de pers in het EU-land wordt vandaag pijnlijk duidelijk: verschillende media verzwijgen het verhaal volledig of beperken zich tot de droge mededeling dat Szájer is opgestapt.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken