De 35-jarige Oezbeek Sayfullo Saipov reed in 2017 acht mensen dood in New York.
Volledig scherm
De 35-jarige Oezbeek Sayfullo Saipov reed in 2017 acht mensen dood in New York. © AP / afp

Dader van aanslag in New York waarbij ook Belgische Ann-Laure (31) omkwam krijgt levenslang

De terrorist die in 2017 met zijn voertuig acht mensen doodreed op een fietspad in Manhattan, New York is ontsnapt aan de doodstraf. De jury kon geen unaniem besluit nemen over hoe de 35-jarige Sayfullo Saipov bestraft moest worden. De radicaalislamitische Oezbeek werd eerder al schuldig bevonden en krijgt nu levenslang.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Voedselhistoricus ontkracht mythes over Italiaanse keuken: “Gerechten zijn meer Amerikaans dan Italiaans”

  Voedselhis­to­ri­cus ontkracht mythes over Italiaanse keuken: “Gerechten zijn meer Amerikaans dan Italiaans”

  De Italiaanse keuken ligt de Italianen nauw aan het hart. Maar tot grote verbazing van velen, blijkt de oorsprong van heel wat Italiaanse klassiekers buiten de landsgrenzen van het Zuid-Europese land te liggen. Alberto Grandi, een Italiaanse voedselhistoricus en jurylid van het wereldkampioenschap tiramisu, heeft zijn carrière gewijd aan het ontkrachten van de mythes rond Italiaans eten – en daarmee shockeert hij heel wat landgenoten.