De politie gaat het gebouw van de universiteit in Heidelberg binnen.
Volledig scherm
De politie gaat het gebouw van de universiteit in Heidelberg binnen. © AFP

Dader schietpartij Heidelberg stuurde kort ervoor Whatsapp-bericht over mensen bestraffen naar zijn vader en had nog meer dan 100 patronen munitie bij zich

In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een tiener (18) vier mensen verwond toen hij een vuurwapen bovenhaalde en begon te schieten op de aanwezigen. Een van hen, een studente van 23 jaar,  is later in het ziekenhuis overleden, zo meldt het Duitse persbureau dpa op basis van veiligheidsbronnen. De dader, volgens dezelfde bronnen zelf een student, liep na het incident naar buiten en pleegde zelfmoord. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid. 

 1. Zeker zes superjachten die gelinkt worden aan Russische oligarchen van radar verdwenen
  13

  Zeker zes superjach­ten die gelinkt worden aan Russische oligarchen van radar verdwenen

  Minstens zes superjachten die gelinkt worden aan gesanctioneerde Russische oligarchen geven niet langer hun positie door via het automatisch identificatiesysteem (AIS), waarmee schepen gevolgd kunnen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse zondagskrant ‘The Observer’ en analisten van het inlichtingenbedrijf VesselsValue. De eigenaars van de jachten vrezen vermoedelijk dat hun eigendom in beslag zal worden genomen.
 2. Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: “Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuitbarsting”

  Wetenschap­pers lossen 90 jaar oud mysterie van Pompeii op: waarom probeerden deze twee slachtof­fers niet te vluchten?

  Wetenschappers hebben nieuwe “genetische geheimen” onthuld na onderzoek van de stoffelijke resten van inwoners van de Romeinse stad Pompeii, die in 79 na Christus met as werd bedekt na de uitbarsting van de Vesuvius. Het gaat meer bepaald om het DNA uit de beenderen van een man en een vrouw, die reeds in 1933 werden opgegraven. Het is de eerste keer dat een volledige reeks genetisch materiaal, of een ‘genoom’, van een Pompeijaan wordt ontcijferd. Daarmee hebben de wetenschappers een mysterie van maar liefst 90 jaar kunnen oplossen. Zo blijkt nu dat de twee slachtoffers niet probeerden te vluchten tijdens de uitbarsting omdat de man daarvoor te ziek was.