Dader Mikhael Harpon was volgens het parket een aanhanger van de radicale islam.
Volledig scherm
Dader Mikhael Harpon was volgens het parket een aanhanger van de radicale islam. © Photo News/RV

Dader mesaanval op politiekantoor Parijs was aanhanger radicale islam

BuitenlandMikhael Harpon, de man die donderdag vier agenten heeft neergestoken in het politiekantoor van Parijs, had contact met vermoedelijke leden van de salafistische beweging. Dat verklaarde Jean-François Ricard, procureur van het antiterreurparket. De man “zou een radicale visie van de islam hebben aangehangen”.

22 reacties

 • jovany david

  2 jaar geleden
  Goede stagair, mag bij mij aan de slag!
 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  Proficiat aan de stagiar.
 • marc de Volder

  2 jaar geleden
  Lynsey van Deun,aan uw naam te zien was u geen moslima sinds de geboorte. En opeens denkt u te weten dat er een profeet bestond of bestaat? Kunt u uitleggen waarom u moslima werd en uw echtgenoot geen Christen? Zoals de meeste partners die met een moslim getrouwd zijn?
 • Rik Wouters

  2 jaar geleden
  Het is idd een probleem dat niet 1% aanslagen pleegt maar de moslimmeerderheid dit niet afkeurt. Onlangs moesten 2 kindjes bij ons geen schoolattest hebben want “het was een feestdag”. T was woensdag 11/09... hun papa met baard knikte instemmend
 • Niko

  2 jaar geleden
  Dat zijn ze allemaal, zodra de ogen opengaan zullen de mensen het snappen, wat de media ons ook probeert voor te schotelen.
 1. Namen bekend van slachtoffers mesaanval in Parijs: “Al van kindsbeen af wilde Aurélie (39) bij de politie werken”

  Namen bekend van slachtof­fers mesaanval in Parijs: “Al van kindsbeen af wilde Aurélie (39) bij de politie werken”

  De 45-jarige dader Mickaël Harpon stak donderdag drie politieagenten en een bediende dood in het hoofdkantoor van de Parijse politie, vooraleer hij zelf werd doodgeschoten. Harpon werkte al sinds 2003 bij de politie in Parijs. Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat een persoonlijk of een intern conflict aan de basis lag van het drama. De krant Le Parisien maakte vandaag de namen van de overleden slachtoffers bekend.
 2. "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaanse president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit
  Play

  "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaan­se president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit

  Trevor Reed was marinier onder de regering-Obama. In die hoedanigheid beschermde hij vicepresident Joe Biden. Nu zit de man al twee jaar te verkommeren in een cel in Rusland na een woordenwisseling met Russische agenten. “Hij wordt vastgehouden als een pion in een politiek geschil tussen twee landen waarin hij geen aandeel heeft”, stellen zijn ouders, Paula en Joey Reed. Hun niet mis te verstane boodschap aan de Amerikaanse president luidt dan ook om op te komen voor hun zoon: “Het is tijd om hem weer naar Texas te laten komen”.