De man viel verschillende mensen aan met een mes. Eén voorbijganger kwam daarbij om het leven.
Volledig scherm
De man viel verschillende mensen aan met een mes. Eén voorbijganger kwam daarbij om het leven. © AFP

Dader mesaanval is jonge twintiger uit Tsjetsjenië en was gekend bij veiligheidsdienst

AANSLAG PARIJSDe man die zaterdagavond een voorbijganger doodde in het centrum van Parijs, voor hijzelf werd neergeschoten, is in 1997 geboren in Tsjetsjenië. Hij was bekend bij de veiligheidsdiensten. Volgens de Franse krant Le Parisien heet de dader Khamzat Azimo.

60 reacties

 • David Lievens

  5 jaar geleden
  Tja, hier probeert Francken ze uit te wijzen, maar blijkbaar mag dat niet want in land van herkomst mogen ze nog een matrak gebruiken tegen opstandige gevengenen... dat zou onmenselijk zijn. Ik zou willen dat die organisaties nu eens de familie van die 29-jarige voorbijganger te woord willen staan.
 • Jefken Trekbakkes

  5 jaar geleden
  Er was totaal geen plek meer in de gevangenis.. recent werd nog een dronken bestuurder en iemand met een zakmes opgesloten.. We kunnen niet anders dan hun laten rondlopen want de gevangenissen zitten allemaal vol :-D
 • Karel Van Geel

  5 jaar geleden
  De enige die verantwoordelijk zijn voor de dood van weer een onschuldige burger zijn de politici die gestraft moeten worden voor schuldig nalatigheid. Zij moeten wetten stemmen die er voor zorgen dat dit tuig volledig vreemd aan onze contreien geen kansen krijgen om ook maar een voet op onze bodem te zetten laat staan opgevangen te worden. Indien het zo verder gaat zal de burger het recht in eigen hand nemen met alle gevolgen vandien en met dank aan het verzuim van de politiek.
 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Databanken genoeg maar er iets mee doen, dat is een brug te ver voor EU-landen. Wat moet er allemaal nog gebeuren vooraleer politici wakker worden ?
 • johny daneels

  5 jaar geleden
  Ze zijn voor mij allemaal gekend, elk gezin met een hoofddoek op, zullen zich nooit aanpassen, in geen 1000 jaar, weg er mee
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Opvallend: verweesde orang-oetan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenverzorgster met eigen baby voordoet hoe het moet
  6

  Opvallend: verweesde orang-oe­tan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenver­zorg­ster met eigen baby voordoet hoe het moet

  De verzorgers van een dierentuin in de Amerikaanse staat Virginia werden hoe langer hoe zenuwachtiger: waarom slaagde orang-oetan Zoe er toch niet in haar pasgeboren kleintje te voeden? De zoo schakelde een opvallende hulplijn in: een dierenverzorgster die zelf onlangs mama was geworden. Zij gaf de orang-oetan een kleine peepshow met haar eigen baby. En jawel... minder dan 24 uur later slaagde de aap er eindelijk in haar jong te voeden. De zoo deelt het opvallende succesverhaal in een persbericht, inclusief beelden van de toch wel bijzondere aanpak.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: dode en zeker vier gewonden, IS eist aanslag op
  Buitenland

  Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgan­gers neer in Parijs: dode en zeker vier gewonden, IS eist aanslag op

  Een man met een mes is gisterenavond voorbijgangers te lijf gegaan in Parijs. Daarbij is een dode gevallen en zeker vier gewonden. Volgens ooggetuigen zou de dader tijdens zijn aanval 'Allah Akbar' geroepen hebben. De dader werd vervolgens door de politie doodgeschoten. De man is een jonge twintiger, geboren in Tsjetsjenië. Het onderzoek is overgenomen door de antiterreurbrigade. Later op de avond eiste terreurorganisatie Islamitische Staat de aanslag op. De Franse president Emmanuel Macron betreurt dat Frankrijk "opnieuw de prijs van bloed" betaalt. Hij zei ook dat Frankrijk "geen duimbreed zou toegeven aan de vijanden van de vrijheid".