AP
Volledig scherm
© AP

Daarom komen zoveel virussen van vleermuizen

Volgens deskundigen van de Nederlandse Universiteit van Utrecht is het nieuwe coronavirus “vrijwel zeker” afkomstig van vleermuizen. Het nieuwe 2019-nCoV virus kostte tot nu toe meer dan 100 mensen het leven. Onderzoekers denken dat het virus startte bij vleermuizen, verder ging op slangen en zo bij mensen terecht kwam.

0 reacties

  1. Alles wat je moet weten over het coronavirus en wat je zelf kan doen

    Alles wat je moet weten over het coronavi­rus en wat je zelf kan doen

    427 patiënten stierven al aan het nieuwe coronavirus dat voor het eerst opdook in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Meer dan 20.000 mensen zijn er inmiddels mee besmet. Dat aantal blijft snel stijgen, omdat het virus ook van mens tot mens overdraagbaar is. Het virus verspreidde zich buiten China, naar Amerika, Australië en Europa. Ook in België dook een eerste besmetting met het virus op, bij een landgenoot die werd gerepatrieerd uit Wuhan. Paniek is niet nodig, waakzaamheid geboden. In dit artikel zetten we de feiten op een rij. Wat weten we over het zogenaamde 2019-nCoV-virus? Hoe is het ontstaan? Kunnen we er zelf iets aan doen? Hoe kan de verspreiding worden ingeperkt?
  1. Bergen afval, afgelaste treinen en gesloten trekpleisters: is een citytrip in Parijs een goed idee? Twee Vlamingen getuigen
    PREMIUM
    5

    Bergen afval, afgelaste treinen en gesloten trekpleis­ters: is een citytrip in Parijs een goed idee? Twee Vlamingen getuigen

    Ondanks de haast apocalyptische beelden, trekken nog steeds Thalys-treinen vol toeristen naar Parijs. Maar is dat een goed idee als de Lichtstad letterlijk in brand staat? Kan je het Louvre bezoeken, gezellig koffie drinken in Montmartre en geraak je overal met de metro? We vroegen het aan twee Vlamingen voor wie Parijs een tweede thuis is. “In sommige quartiers wordt het vuilnis opgehaald door een privéfirma, in andere door de gemeente. De ene staakt, de andere niet.”