AFP
Volledig scherm
© AFP

Cuomo vanaf vandaag gouverneur-af van New York: “Oneerlijk en onrechtvaardig”

In een videoboodschap op zijn laatste werkdag klaagt Andrew Cuomo, de gouverneur van New York die vandaag aftreedt, over de oneerlijkheid van het onderzoek dat concludeerde dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Verder is er ook ophef om het feit dat Cuomo bij zijn vertrek uit de gouverneurswoning zijn hond zou hebben achtergelaten.

  1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

    Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

    De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.