Stemming over de nieuwe familiewet in Cuba
Volledig scherm
Stemming over de nieuwe familiewet in Cuba © AFP

Cuba legaliseert homohuwelijk na historisch referendum

De Cubanen hebben een ingrijpende familiewet goedgekeurd, waardoor mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. In dezelfde wet werden ook zaken aangepast aan het adoptieproces en kregen kinderen en vrouwen meer rechten.

0 reacties

 1. “Gelijkheid is niet in zicht”: VN-expert waarschuwt VS om LGBTQ+-burgerrechten te beschermen

  “Gelijkheid is niet in zicht”: VN-expert waarschuwt VS om LG­BTQ+-burgerrech­ten te beschermen

  De Verenigde Staten zou ‘the land of the free’ moeten zijn, maar dat blijkt niet te kloppen voor iedereen. Een deskundige van de Verenigde Naties heeft gewaarschuwd dat sommige deelstaatregeringen van de VS de burgerrechten van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en genderdiverse mensen gestaag ondermijnen en elimineren. Daarom hebben ze er bij president Joe Biden op aangedrongen om de beschermende maatregelen voor hen te versterken.
 2. Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig
  Duitsland

  Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig

  In Düsseldorf, in het westen van Duitsland, heeft de politie vanmiddag de kerstmarkt in het centrum van de stad ontruimd na een mogelijke dreiging. Alle aanwezigen moesten de markt omstreeks 15:00 uur verlaten en verschillende straten werden afgezet. Zwaarbewapende politieagenten waren in groten getale ter plaatse, vertelt een getuige aan onze redactie. Rond 18:00 uur werden de wegversperringen opgeheven, maar de kerstmarkt zal nog de hele avond gesloten blijven, meldt de ‘Rheinische Post’.