AFP
Volledig scherm
© AFP

Cruiseschip veilig aangekomen in Noorse haven na grootschalige reddingsactie

Een cruiseschip is gisteren in een storm in de problemen gekomen voor de kust van Noorwegen nadat de motoren uitvielen. Een grote, moeizame reddingsactie werd op touw gezet. Ongeveer 479 mensen werden per helikopter geëvacueerd. Twintig van hen raakten gewond, drie zelfs ernstig. Vandaag kwam het schip veilig aan in de haven van Molde. De negenkoppige bemanning van een tweede gestrande schip in de buurt van het cruiseschip is in veiligheid gebracht. 

18 reacties

 • Louis Dedenker

  4 jaar geleden
  Het schip heeft twee voortstuwings motoren, waarschijnlijk een brandstof of electriciteits fout, eens het schip stil ligt ben je niet veel met stabilisatoren en begint het hevige rollen, de enige evacuatie in dit weer is de helikopter, en met een dreigend gevaar voor stranding de juiste beslissing.
 • Maxime Vanmaercke

  4 jaar geleden
  Zo gemakkelijk kritiek geven. De natuur is onvoorspelbaar en ook zo een groot cruise schip kan wel eens in de problemen komen.
 • Wim Brion

  4 jaar geleden
  Waarom bestaan er geen reddingsboten die weliswaar breed genoeg zijn om steun te bieden aan het schip? En dan langszij vastgemaakt dat het schip niet kapseist?
 • robrecht Peeters

  4 jaar geleden
  zou het verbazen mochten de motoren door het stormweer constant op zulke hoge toeren dienden te draaien het niet meer aankonden en uitvielen.Zulke hoge schepen vangen gewoon ook zeer veel wind en worden er de speelbal van . Een zeiljacht rijft de zeilen en soms is dat niet voldoende want zelfs de winddruk op de mast brengt het jacht op de problemen. Piratenfilms , jongensboeken vertelden het,bij hevige stormen zag men zich soms verplicht de masten te kappen
 • francis hofmans

  4 jaar geleden
  En waarom vallen de vier machines in korte rijd uit?Fout maneuver bij het shiften van de brandstofpompen?Dat de evacuatie der passagiers allerminst vlot verloopt;het bovenste dek gaat zowat 4 m op en neer terwijl de helicopters liggen te bonken in de windvlagen,had de kapitein niet beter een nachtje in Bergen aan de veilige kade gebleven???
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. LIVE. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud
  Play
  25

  LIVE. Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.
 1. Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederlandse studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux”
  PREMIUM

  Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederland­se studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtof­fers van Dutroux”

  In februari sprak ‘Het Laatste Nieuws’ met Alain Remue van de Cel Vermiste Personen over Tanja Groen. Toen werd er 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van de studente die 28 jaar geleden verdween in Maastricht. “Wij hebben in de inboedel van Marc Dutroux lopen zoeken of er ook wat van Tanja bij lag”, zei papa Adrie Groen. Nu schrijft de Nederlandse regionale krant ‘De Limburger’ dat politie en justitie de mogelijke betrokkenheid van Marc Dutroux onderzoeken. In dit artikel lees je wat Remue in februari vertelde over de zaak-Tanja Groen.