AFP
Volledig scherm
© AFP

Cruiseschip veilig aangekomen in Noorse haven na grootschalige reddingsactie

Een cruiseschip is gisteren in een storm in de problemen gekomen voor de kust van Noorwegen nadat de motoren uitvielen. Een grote, moeizame reddingsactie werd op touw gezet. Ongeveer 479 mensen werden per helikopter geëvacueerd. Twintig van hen raakten gewond, drie zelfs ernstig. Vandaag kwam het schip veilig aan in de haven van Molde. De negenkoppige bemanning van een tweede gestrande schip in de buurt van het cruiseschip is in veiligheid gebracht. 

18 reacties

 • Louis Dedenker

  4 jaar geleden
  Het schip heeft twee voortstuwings motoren, waarschijnlijk een brandstof of electriciteits fout, eens het schip stil ligt ben je niet veel met stabilisatoren en begint het hevige rollen, de enige evacuatie in dit weer is de helikopter, en met een dreigend gevaar voor stranding de juiste beslissing.
 • Maxime Vanmaercke

  4 jaar geleden
  Zo gemakkelijk kritiek geven. De natuur is onvoorspelbaar en ook zo een groot cruise schip kan wel eens in de problemen komen.
 • Wim Brion

  4 jaar geleden
  Waarom bestaan er geen reddingsboten die weliswaar breed genoeg zijn om steun te bieden aan het schip? En dan langszij vastgemaakt dat het schip niet kapseist?
 • robrecht Peeters

  4 jaar geleden
  zou het verbazen mochten de motoren door het stormweer constant op zulke hoge toeren dienden te draaien het niet meer aankonden en uitvielen.Zulke hoge schepen vangen gewoon ook zeer veel wind en worden er de speelbal van . Een zeiljacht rijft de zeilen en soms is dat niet voldoende want zelfs de winddruk op de mast brengt het jacht op de problemen. Piratenfilms , jongensboeken vertelden het,bij hevige stormen zag men zich soms verplicht de masten te kappen
 • francis hofmans

  4 jaar geleden
  En waarom vallen de vier machines in korte rijd uit?Fout maneuver bij het shiften van de brandstofpompen?Dat de evacuatie der passagiers allerminst vlot verloopt;het bovenste dek gaat zowat 4 m op en neer terwijl de helicopters liggen te bonken in de windvlagen,had de kapitein niet beter een nachtje in Bergen aan de veilige kade gebleven???