Dat de vlucht van de Russen chaotisch verliep, bewijst het grote aantal legervoertuigen en munitie dat zomaar achtergelaten werd.
Volledig scherm
Dat de vlucht van de Russen chaotisch verliep, bewijst het grote aantal legervoertuigen en munitie dat zomaar achtergelaten werd. © via REUTERS

Crème de la crème van Russische legereenheden nu zelf op de vlucht: “Beelden kunnen zeer pijnlijk worden voor Poetin”

In Charkiv zijn Russische troepen halsoverkop op de vlucht geslagen. Opvallend: een groot deel van die militairen maakt deel uit van de First Guards Tank Army, een prestigieuze legereenheid die in het leven geroepen werd om Moskou bij een mogelijke aanval te beschermen. “Als de Russen in het zuiden zich nu ook nog zouden overgeven, krijg je beelden die voor president Poetin zeer pijnlijk zouden zijn”, stelt oorlogsjournalist Robin Ramaekers.

 1. Opnieuw verdacht overlijden in Poetins ‘inner circle’: Russische luchtvaartdirecteur (39) ‘valt’ uit boot

  Opnieuw verdacht overlijden in Poetins ‘inner circle’: Russische luchtvaart­di­rec­teur (39) ‘valt’ uit boot

  Voor de zoveelste keer is een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin op verdachte wijze overleden. De 39-jarige Ivan Pechorin, die door Poetin was aangewezen als luchtvaartdirecteur voor de Russische Ontwikkelingsmaatschappij voor het Verre Oosten en het Noordpoolgebied (KRDV), zou aan zijn einde gekomen zijn nadat hij uit zijn eigen boot was gevallen. De KRDV beschrijft Pechorins dood als een ontroostbaar verlies.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezingen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”
  12

  Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezin­gen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”

  Oud-premier Boris Johnson, die afgelopen zomer moest vertrekken na een reeks schandalen, stelt zich kandidaat bij de volgende verkiezingen in 2024. Dat bevestigen Britse media. Als hij zijn parlementszetel wint, dan zou hij opnieuw een poging kunnen doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Volgens hem was het namelijk een “fout” om plaats te ruimen voor zijn opvolger Liz Truss.