EPA
Volledig scherm
© EPA

Covid-19 opnieuw in opmars in China

In China heeft het aantal nieuwe coronabesmettingen vandaag zijn hoogste peil bereikt in zeven maanden na een cluster in een testcentrum die de cijfers de hoogte injoeg en terwijl de deltavariant in opmars is.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ANALYSE. Hoe sterk zijn de nieuwe aanwijzingen dat het virus uit een laboratorium in China kwam?
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe sterk zijn de nieuwe aanwijzin­gen dat het virus uit een laboratori­um in China kwam?

  Was het dan toch geen verzinsel van Donald Trump, dat het coronavirus uit een Chinees laboratorium is ontsnapt? Of misschien zelfs losgelaten? Die vraag is plots weer zo actueel dat VS-president Joe Biden een nieuw onderzoek bevolen heeft en Facebook de bewering niet langer brandmerkt als ‘fake news’. Wij zetten op een rij welke nieuwe elementen er zijn en wat u daaruit zou kunnen besluiten.