De 'In America: Remember’ een publieke kunstinstallatie van Suzanne Brennan Firstenberg in Washington, DC. Voor elke aan Covid-19 overleden Amerikaan is een plastic vlaggetje in het gras geplant.
Volledig scherm
De 'In America: Remember’ een publieke kunstinstallatie van Suzanne Brennan Firstenberg in Washington, DC. Voor elke aan Covid-19 overleden Amerikaan is een plastic vlaggetje in het gras geplant. © Photo News

Covid-19 heeft al meer Amerikanen gedood dan Spaanse griep

Covid-19 heeft nu al meer Amerikanen gedood dan de Spaanse griep in 1918-19. Dat blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins-universiteit, een vooraanstaande autoriteit op dit gebied.

  1. Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

    Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

    Uit schattingen van het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) is gebleken dat wereldwijd mogelijk 6,9 miljoen mensen zijn gestorven door een besmetting met het coronavirus, of meer dan twee keer zoveel als eerder werd aangenomen. België scoort volgens de studie tamelijk goed en bracht het aantal coronadoden tot zover accuraat in beeld. Onze noorderburen scoren een stuk slechter. Niet verwonderlijk volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt): “Daar geldt ook geen registratieplicht.”