Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Covax heeft 4,6 miljard euro nodig om verder vaccins te kunnen verdelen

Covax, het internationale initiatief om vaccins ook onder de ontwikkelingslanden te verdelen, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar nog 4,6 miljard nodig om het werk te kunnen verderzetten. Dat heeft een verantwoordelijke van de Vaccinalliantie Gavi, Seth Berkley, gezegd.

 1. Heeft je tiener een booster nodig voor skivakantie in Oostenrijk? En hoelang geldt je vaccinatiebewijs in Frankrijk? Een overzicht van de regels
  PREMIUM

  Heeft je tiener een booster nodig voor skivakan­tie in Oostenrijk? En hoelang geldt je vaccinatie­be­wijs in Frankrijk? Een overzicht van de regels

  Het wordt puzzelen, puzzelen, puzzelen en niet alleen om al dat skimateriaal toch maar in valiezen en autokoffers gepropt te krijgen. Wie met de krokusvakantie wil gaan skiën, moet zich door een wirwar aan regels omtrent vaccinatiebewijzen, boosterprikken en PCR-testen werken. Vooral wie met tieners wil vertrekken, kent extra moeilijkheden. Een (poging tot) overzicht.
 2. Eerste apenpokkenvirusgevallen in Zwitserland en Israël, ook Noorwegen start onderzoek naar mogelijke uitbraak
  Update

  Eerste apenpokken­vi­rus­ge­val­len in Zwitser­land en Israël, ook Noorwegen start onderzoek naar mogelijke uitbraak

  In Zwitserland en Israël zijn voor het eerst gevallen van het apenpokkenvirus vastgesteld. Het gaat om iemand in het Zwitserse kanton Bern en een 30-jarige man in Tel Aviv. Ook de Noorse gezondheidsautoriteiten starten een onderzoek nadat een man uit het buitenland die Oslo bezocht bij thuiskomst positief testte op het apenpokkenvirus. In Berlijn zijn er twee nieuwe gevallen bijgekomen, hebben de Duitse gezondheidsautoriteiten bekendgemaakt.