De rechtszaak over vermeende corruptiepraktijken door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor onbepaalde tijd uitgesteld nu het land afgelopen nacht in een verscherpte lockdown is gegaan.
Volledig scherm
De rechtszaak over vermeende corruptiepraktijken door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor onbepaalde tijd uitgesteld nu het land afgelopen nacht in een verscherpte lockdown is gegaan. © AP

Corruptieproces Netanyahu voor onbepaalde tijd uitgesteld door verscherpte lockdown

De rechtszaak over vermeende corruptiepraktijken door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor onbepaalde tijd uitgesteld nu het land afgelopen nacht in een verscherpte lockdown is gegaan. Dat heeft de rechtbank in Jeruzalem besloten.

 1. Israël is wereldleider vaccinatie, maar moet toch strengere lockdown invoeren. Hoe komt dat?

  Israël is wereldlei­der vaccinatie, maar moet toch strengere lockdown invoeren. Hoe komt dat?

  In geen enkel land ter wereld loopt het vaccineren zo vlot als in Israël. In twee weken tijd werden 1,2 miljoen mensen ingeënt. Toch stijgt het aantal nieuwe besmettingen sterk. Nochtans werd er op 27 december een lockdown van twee weken ingevoerd - de derde al. Het parlement besliste gisteren om die te verlengen tot minstens 21 januari. De scholen sluiten weer en reisbeperkingen worden strenger.
 2. Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact een jaar geleden maakte de wereld voor het eerst kennis met een lockdown. Wuhan ging op slot nadat er in China zeventien doden gevallen waren als gevolg van een mysterieus virus. De berichten zouden vanaf dan alleen maar alarmerender worden, maar hoe is het de stad zelf sindsdien vergaan? Spoiler alert: na elf weken was het ergste leed al geleden. Nu bruist de metropool, krioelen de winkelstraten van het volk en dansen zwetende lijven dicht op elkaar geplakt in discotheken. Zonder mondmasker soms, alsof corona nooit bestaan heeft...
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo