Sanna Marin (34) is sinds december de jongste premier ter wereld.
Volledig scherm
Sanna Marin (34) is sinds december de jongste premier ter wereld. © REUTERS

Correctie. Neen, de Finse premier wil geen werkweek van vier dagen van telkens zes uur invoeren

Groot nieuw gisteren uit Finland: premier Sanna Marin, met 34 jaar de jongste premier ter wereld, pleitte er volgens sommige bronnen voor om de werkweek in Finland in te korten tot vier dagen van zes uur. Maar dat nieuws blijkt niet te kloppen. De piste voor de vierdagenwerkweek werd ooit geopperd tijdens een debat waar Marin aan deelnam toen ze nog niet de functie van premier had.

41 reacties

 • Albert Gysels

  3 jaar geleden
  Goed voorstel en mits goede discipline kan dit wel goede resultaten geven inzake dalende gezondheidszorg en meer geluk door meer vrije tijd. Minder aan werk gerelateerde mentale problemen, betere fysieke conditie tot op latere leeftijd en idd...we moeten werken om te leven en niet andersom...als we deze wereld achter ons laten mogen we niks anders dan enkel en alleen onze al dan niet pos/neg herinneringen meenemen...waarna ook die uitdoven. Al het materiële laten we achter en betekenen niks meer
 • Paulette Desmarets

  3 jaar geleden
  Vooral doen! Laat het een voorbeeld zijn voor heel de wereld! Kunnen we na 10 jaar zien dat er ook een Griekenland van het Noorden is die zo goed als failliet is. Europa, bereidt u voor voor een nieuwe crisis om Finland te ondersteunen. Finland heeft amper grondstoffen om dit te bekostigen!
 • Anton Rogge

  3 jaar geleden
  Alweer een stortvloed aan onnozele reacties. Wat voorgesteld wordt is een mooi ideaal. Natuurlijk moet er eerst degelijk onderzocht worden wat mogelijk is en hoe. En dat kost tijd. In de is er echter niks wat dit model in de weg staat, zolang er ruimte is voor herverdeling. Waarbij de allerbest verdienenden iets inleveren ten gunste van de lagere lonen.
 • stephan van den nest

  3 jaar geleden
  nee, eens profiteurs altijd profiteurs, ziekte verzuim in vlaanderen zal daardoor niet dalen, in finland wel, maar niet in vlaanderen dit gezegd : kan werken in openbare functie, maar niet in privé bedrijven, die worden straal uit demarkt geconcurreerd door te hoge loonkost. Kan alleen werken als de sociale bijdrage per uur een pak daalt, eens kijken of de sociale zekerheid dit aankan....
 • Hans Benoit

  3 jaar geleden
  De NVA prijst altijd de voorbeeldfunctie van de Noordelijke landen.NVA waar wachten jullie op?Doen!!!