De USS Theodore Roosevelt ligt nu aangemeerd in Guam, een Amerikaans territorium in de Grote Oceaan.
Volledig scherm
De USS Theodore Roosevelt ligt nu aangemeerd in Guam, een Amerikaans territorium in de Grote Oceaan. © AFP

Coronavirus verspreidt zich razendsnel op vliegdekschepen: Amerikaanse defensie in Stille Oceaan is bedreigd, commandant luidt noodklok

Ook op zee woedt het coronavirus in alle hevigheid. De Amerikaanse marine wordt niet gespaard. Zo heeft de commandant van het nucleaire vliegdekschip USS Theodore Roosevelt de noodklok geluid. Minstens 100 bemanningsleden zouden al besmet zijn en het virus verspreidt zich razendsnel. De commandant vraagt onmiddellijke hulp om zijn bemanning in quarantaine te plaatsen. Ook de USS Ronald Reagan zou zijn getroffen. De Amerikaanse marinebasis Yokosuka in Japan is gedeeltelijk in lockdown. Het coronavirus vormt alzo een bedreiging voor de Amerikaanse defensie in de Stille Oceaan.

8 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  2 jaar geleden
  @haji najib, Een topadviseur, nu beleggingsadviseur, had de VS al gewaarschuwd dat vliegdekschepen makkelijke doelwitten waren (sitting ducks) "Koortsachtig" werd gezocht wat hen zou kunnen treffen, het bleef bij raketten en torpedo's.
 • Linda MOENS

  2 jaar geleden
  Mister Trump, Een arsenaal aan oorlogs- en andere vernietigingstuig, genoeg om iedere vijand die jouj pad kruist op de knieen te krijgen. Een aan miljarden dollar verslindende operatie Maar de "echte" vijand staat nu aan jou achterdeur, welke tactiek nu ? Hint ? Trek al jou troepen maar terug en zet deze in voor alle nodige logistieke en humanitaire hulp. Ook de nodige medische financiele kost calculeer je maar best als atrekpost in de begroting van defensie.
 • Werner Ansoms

  2 jaar geleden
  Zitten daar allemaal ouderlingen, diabetici en hartlijders op die vliegdekschepen ? Van een jonge gezonde populatie van 4000 raakt max 50% besmet (2000), van de besmetten heeft 10% symptomen (200) en van degenen met symptomen sterft hoogstens 0,5% (1). Eén. Dat Amerikaans leger is ook niet meer wat het geweest is als het daarvan stilvalt.
 • r schollaert

  2 jaar geleden
  En dan zijn er die beweren dat het op een vliegtuig niet gevaarlijk is,hoeveel besmette personen zijn zo het land binnen gekomen.
 • Wim Eggermont

  2 jaar geleden
  Daar sta je dan met uw superleger en duizend bommmen en granaten.je had dat geld veeel beter kunnen investeren