Mensen staan in de rij op de markt bij de Noordergracht in Amsterdam. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bereidt nieuwe, strengere maatregelen voor om de tweede besmettingsgolf te breken.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij op de markt bij de Noordergracht in Amsterdam. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bereidt nieuwe, strengere maatregelen voor om de tweede besmettingsgolf te breken. © ANP

Coronavirus verspreidt zich in Nederland als een olievlek over gemeenten

Niet alleen het totaal aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken in Nederland hard toe. Het virus duikt ook op steeds meer plekken in het land op. Het coronavirus treft niet alleen haarden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook kleine gemeenten waar het de afgelopen maanden rustig was.

  1. 300.000 extra overlijdens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie

    300.000 extra overlij­dens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrate­gie

    De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 20 oktober.
  2. Het pad naar 270 kiesmannen: deze strijdstaten beslissen écht over de Amerikaanse presidentsverkiezingen

    Het pad naar 270 kiesmannen: deze strijdsta­ten beslissen écht over de Amerikaan­se presidents­ver­kie­zin­gen

    Blijft Donald Trump zitten of neemt zijn Democratische uitdager Joe Biden het over? Over exact twee weken moet het duidelijk zijn. Of toch niet? De kans is niet onbestaande dat de uiteindelijke resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit jaar dagen en mogelijk zelfs weken op zich zullen laten wachten. Wat daarbij vooral telt zijn de swing states of strijdstaten: daar waar de verkiezingen uiteindelijk beslist worden.