Mensen staan in de rij op de markt bij de Noordergracht in Amsterdam. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bereidt nieuwe, strengere maatregelen voor om de tweede besmettingsgolf te breken.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij op de markt bij de Noordergracht in Amsterdam. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bereidt nieuwe, strengere maatregelen voor om de tweede besmettingsgolf te breken. © ANP

Coronavirus verspreidt zich in Nederland als een olievlek over gemeenten

Niet alleen het totaal aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken in Nederland hard toe. Het virus duikt ook op steeds meer plekken in het land op. Het coronavirus treft niet alleen haarden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook kleine gemeenten waar het de afgelopen maanden rustig was.

  1. OVERZICHT. Buitenlandse Zaken lanceert nieuwe kaart met reisadviezen: deze gebieden kleuren oranje of rood
    Update

    OVERZICHT. Buitenland­se Zaken lanceert nieuwe kaart met reisadvie­zen: deze gebieden kleuren oranje of rood

    Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen opnieuw aangepast, en de regels veranderd voor code rood. Vanaf vandaag staat code rood niet langer gelijk met een reisverbod, maar wel met een reisadvies dat ten zeerste afraadt naar dergelijke zone te reizen. Ook lanceerde Buitenlandse Zaken een interactieve kaart. Een overzicht van waar je als Belgische reiziger wel nog naartoe mag en waar niet.