Ondanks corona, was het zaterdag toch koppen lopen op heel wat Franse stranden, zoals hier in Saint Jean de Luz (nabij Bayonne) aan de Golf van Biskaje.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks corona, was het zaterdag toch koppen lopen op heel wat Franse stranden, zoals hier in Saint Jean de Luz (nabij Bayonne) aan de Golf van Biskaje. © AP

Coronavirus leeft weer op in Frankrijk, óók in vakantiegebieden

Frankrijk is de favoriete vakantiebestemming van Belgen en Nederlanders. Maar de Franse zorgen over corona nemen flink toe. “Mensen gaan reizen, komen bij elkaar, houden minder afstand.”

 1. NAVO publiceert expertenrapport dat “hersendode” alliantie moet versterken

  NAVO publiceert experten­rap­port dat “hersendode” alliantie moet versterken

  De NAVO heeft vandaag het rapport gepubliceerd van de expertengroep die moest nadenken over een versterking van de politieke rol van de verdragsorganisatie. Het rapport kadert in het project NATO2030 van de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, Jens Stoltenberg, om de alliantie aan te passen aan de uitdagingen van de toekomst. Het uitgangspunt moet volgens de experten een vernieuwing van het strategisch concept zijn. Het reflectieproces was een gevolg van kritiek van de Franse president Emmanuel Macron over een "hersendode" NAVO.
 2. Trier eert slachtoffers van dodelijke rit door voetgangerszone: "Niets kan deze misdaad rechtvaardigen"

  Trier eert slachtof­fers van dodelijke rit door voetgan­gers­zo­ne: "Niets kan deze misdaad rechtvaar­di­gen"

  In de Duitse stad Trier hebben woensdag honderden mensen deelgenomen aan een ceremonie om de slachtoffers van de aanrijding van dinsdag te herdenken. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Alcohol en psychische problemen zouden tot deze bloedige daad hebben geleid. Het aantal gewonden na de dodenrit in de voetgangerszone is bijgesteld naar achttien. Onder hen zijn zes zwaargewonden.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door