Gemeentemedewerkers plaatsen borden nabij de door het coronavirus getroffen nertsenfokkerij in Milheeze. Bij twee Brabantse fokkerijen is onder de nertsen het coronavirus uitgebroken.
Volledig scherm
Gemeentemedewerkers plaatsen borden nabij de door het coronavirus getroffen nertsenfokkerij in Milheeze. Bij twee Brabantse fokkerijen is onder de nertsen het coronavirus uitgebroken. © ANP

Coronavirus in Nederland mogelijk overgegaan van nerts op een mens

Mogelijk is in Nederland voor het eerst een mens door een dier besmet met het nieuwe coronavirus. Het gaat om nertsen, zo heeft minister Carola Schouten (Landbouw) bekendgemaakt. Uit nieuwe resultaten van een lopend onderzoek op nertsenbedrijven is volgens haar aannemelijk dat één medewerker van een bedrijf geïnfecteerd is door een met corona besmette nerts.

 1. Coronavirus vastgesteld bij nertsen in Nederland: “Besmetting gebeurde allicht van mens op dier”

  Coronavi­rus vastge­steld bij nertsen in Nederland: “Besmetting gebeurde allicht van mens op dier”

  Bij twee Nederlandse nertsenfokkers zijn met corona besmette nertsen aangetroffen. De dieren vertoonden verschillende ziekteverschijnselen, waaronder ademhalingsproblemen. Er is een onderzoek ingesteld om de bron van de besmettingen te achterhalen. Omdat de twee bedrijven in Brabant enkele medewerkers hadden met symptomen van het coronavirus wordt uitgegaan van een besmetting van mens op dier.
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen