Beeld ter illustratie. Leden van een sanitair team van de politie in beschermde pakken, vlak voor ze verschillende straten in een Chinese stad besproeien met ontsmettingsmiddel in een poging de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Leden van een sanitair team van de politie in beschermde pakken, vlak voor ze verschillende straten in een Chinese stad besproeien met ontsmettingsmiddel in een poging de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. © AFP

Coronavirus breekt nu ook massaal uit in Chinese gevangenissen

In China laait het nieuwe coronavirus nu ook op in gevangenissen. Er zijn daar in totaal meer dan 500 besmettingen gemeld, aldus de Chinese autoriteiten. 

3 reacties

 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Die kunnen het daar totaal niet meester.
 • Johan Goris

  1 jaar geleden
  De verspreiding van het corona- virus Covid 19 zal niet meer tegen houden zijn. Op termijn zal het gewoon beschouwd worden zoals een griepvirus. En hopelijk hebben we dan reeds een vaccin, want alle andere barrières en quarantaine zullen grotendeels weg vallen.
 • Jurgen Latet

  1 jaar geleden
  Hoe lang was dit al gekend bij de partij top niet te geloven en hier maar schouder klopjes hoe ze het wel doen maar er is niets goed aann ze hadden moet spreken niet in de doof pot steken.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Alle Belgen weer thuis van corona-cruise: twee koppels keerden gewoon met openbaar vervoer terug van luchthaven
  PREMIUM

  Alle Belgen weer thuis van corona-crui­se: twee koppels keerden gewoon met openbaar vervoer terug van luchthaven

  De tien Belgen die vastzaten op het Nederlandse cruiseschip MS Westerdam, dat bijna nergens mocht aanmeren uit vrees voor het coronavirus, zijn weer thuis. Vanochtend kwamen de laatste twee aan in Schiphol. Ze werden afgehaald door een vertegenwoordiger van het Agentschap Zorg & Gezondheid. Twee koppels namen eerder het openbaar vervoer naar huis. Vreemd, maar volgens het Agentschap is de kans op besmetting uiterst miniem.
 3. Koppel uit de Kempen is thuis na reis met ‘coronacruiseschip’: “Kwamen met de trein naar huis, maar moeten nu twee weken binnen blijven”

  Koppel uit de Kempen is thuis na reis met ‘corona­crui­se­schip’: “Kwamen met de trein naar huis, maar moeten nu twee weken binnen blijven”

  Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline Bervoets, het koppel uit Herenthout dat een tijdlang vastzat op een cruiseschip in Azië wegens het coronavirus, zijn sinds woensdag weer thuis. Ze moeten nu twee weken lang in quarantaine in hun eigen huis blijven, hoewel ze eerst vanop Zaventem nog de trein naar huis hebben genomen. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat geen onlogische maatregel. “Zo maak je van een heel klein risico een nóg kleiner risico.”
 1. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

 2. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"