Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Coronavariant ontdekt in Frankrijk met mogelijk Kameroense oorsprong, viroloog Van Gucht: “We hoeven ons geen zorgen te maken”

Er is in Frankrijk een variant van het coronavirus ontdekt die mogelijk zijn oorsprong in Kameroen heeft. De mutatie krijgt de naam B.1.640.2. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de variant geclassificeerd als “een variant onder toezicht”. Volgens viroloog Steven Van Gucht moeten we ons geen zorgen maken. “Het is normaal dat het virus muteert. Dat doet het continu”, verduidelijkt Van Gucht aan onze redactie.

 1. Poolse president beschuldigt Duitse regering van woordbreuk over pantservoertuigen

  Poolse president beschul­digt Duitse regering van woordbreuk over pantser­voer­tui­gen

  De Poolse president Andrzej Duda heeft de Duitse regering ervan beschuldigd dat die haar belofte niet nagekomen is over de levering van pantservoertuigen aan zijn land. Duda kwam in een interview met tv-zender Die Welt, in de marge van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, terug op een belofte van Berlijn om pantservoertuigen te leveren. Polen zou daarmee pantservoertuigen kunnen vervangen die het aan Oekraïne leverde. "Ze zijn die belofte niet nagekomen", zei Duda. "En eerlijk: we zijn daarover heel ontgoocheld."
 2. Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn
  PREMIUM

  Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn

  In België zijn al negen mensen besmet met omikron. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Over deze variant van het coronavirus weten we nog bijzonder weinig, maar toch zijn we er heel bang voor. Is dat terecht? Wetenschappers proberen in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Hoopvolle signalen zijn er alleszins. Zowel in Vlaanderen als in Engeland hebben alle besmette mensen die opgevolgd werden, enkel milde symptomen. Professoren Herman Goossens, Geert Leroux-Roels en Pierre Van Damme leggen uit wat we al zéker weten en wat niet.