Volledig scherm
© AFP

Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk, uitrol start volgende week

Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt.

7 reacties

 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  Alles heeft voordelen en nadelen, wij Belgen komen overal te laat maar als je het positief bekijkt zijn de Britten nu proefkonijnen, en kunnen we zien hoe het daar afloopt, als ik zo de evoulutie van inentingen bekijk, dan is het voor mij nog niet voor onmiddellijk, 
 • Machteld Buysse

  2 maanden geleden
  Organisatie en logistiek is nu een noodzaak... dat wordt jammergenoeg weerom een catastrofe hier in Belgie. 9 maanden hebben ze al gehad... en dit organiseren kan toch zo makkelijk zijn via centrale vaccinatiepunten (een beetje zoals bij verkiezingen maar dan een opsplitsing per groep die voorrang heeft) De enige bekommernis zou nu enkel maar de koeling/bewaring mogen zijn; Maar ik schaam me nu al voor de organisatorische drama's die ons nog langer in opsluiting zullen laten leven. 
 • johan vandeweghe

  2 maanden geleden
  altijd als laatsten en als eerste om producten op te slaan en te graaien !!
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik wil alleen maar weten of ze voldoende diepvriezers hebben met een capaciteit van -80°C. In Frankrijk is er maar een bedrijf dat die dingen maakt. In zo'n diepvriezer kunnen maar 3000 vaccins... bestellingen vanuit Engeland en België.  En het transport met -80°C ? Ik heb een slecht voorgevoel dat dit weer een logistieke blunder wordt.
 • Etienne De Bondt

  2 maanden geleden
  Men weet nog maar van maart dat er eens een vaccin zou zijn, dat de vaccinatie niet ven een leiendakje zou lopen en toch slagen ze er hier in, om na 9 maanden, nog niet  te weten hoe er aan te beginnen.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech