Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

“Coronavaccin AstraZeneca voorlopig nog niet te gebruiken in EU”

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor het coronavaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford wordt goedgekeurd in de Europese Unie. Volgens plaatsvervangend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Noel Wathion hebben de ontwikkelaars van het vaccin nog niet eens een aanvraag ingediend bij de medicijnwaakhond.

18 reacties

 • Lucien De Metsler

  3 weken geleden
  Ik wil dat vaccin van Astra Zenneka niet , mijn vrouw koopt ook geen waspoeder dat maar voor 70 % werkt !!
 • Josée Horemans

  3 weken geleden
  Nee Europa moet weer braaf wachten en ander voorrang geven, typisch!
 • Jean Paul Bogaerts

  3 weken geleden
  Die enkele vaccins die dienden om sommige politici in de schijnwerpers te brengen zijn ook de grote start niet. België start (mogelijk) effectief op 5 Januari en dus is Nederland niet het enige land dat nog niet begonnen is met vaccineren.
 • Regis Cnockaert

  3 weken geleden
  Astra Zenica geeft geen info aan het EMA van de EU! Zij heeft die wel gegeven aan de UK alwaar al op 4/1 begonnen wordt met vaccinatie. Zou Astra Zenica niet gewoon met productieproblemen zitten en de UK alwaar ze gevestigd zijn eerst bevoorraden en pas later ons? Dit spijts de EU honderden miljoenen dosis bestelde... Allesbehalve fair indien dit zo zou zijn want wij hebben de vaccins ook nodig. Tijd voor de Europese Unie om wat uitleg te vragen over de vertraging van levering naar hier...
 • Jos Brems

  3 weken geleden
  De EMA ambtenaren zullen met vakantie zijn.
 1. Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”
  PREMIUM

  Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakan­tie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

  Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn. “Akkoord: wij zijn op reis geweest in een rode zone. Maar als we thuis waren gebleven, in België, dan zaten we óók in een rode zone, hè”, getuigt één van hen.
 2. "Verenigd Koninkrijk moet twee miljoen mensen per week vaccineren om derde golf te voorkomen”

  "Verenigd Koninkrijk moet twee miljoen mensen per week vaccineren om derde golf te voorkomen”

  In het Verenigd Koninkrijk blijft het aantal besmettingen schrikbarend toenemen. En zeker nu de vermoedelijk meer besmettelijke variant steeds meer om zich heen grijpt, moet ook op het vlak van vaccinatie een versnelling hoger geschakeld worden, menen onderzoekers. Het land zou twee miljoen mensen per week moeten vaccineren om een derde golf te voorkomen, luidt de conclusie van een studie van de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi