AFP
Volledig scherm
© AFP

“Coronapatiënten gestorven nadat ze chloroquine toegediend kregen in Frankrijk”

In Frankrijk zijn volgens het Franse weekblad Le Point enkele coronapatiënten overleden nadat ze het antimalariamiddel chloroquine toegediend kregen. Het werd de afgelopen weken nochtans een van de meest belovende geneesmiddelen tegen het nieuwe coronavirus genoemd. Onder meer viroloog Marc Van Ranst verklaarde dat hij het zelf zou nemen mocht hij het virus oplopen.

7 reacties

 • Sonny Breugelmans

  3 jaar geleden
  Het probleem is niet de medicatie, maar zelfmedicatie. Het is niet mogelijk te krijgen en niet duur ! Sommige mensen mogen deze anti malaria drug absoluut niet nemen vanwege neveneffecten.
 • Jan Dewolf

  3 jaar geleden
  Het wordt al sinds 1940 succesvol gebruikt tegen malaria en is goedkoop . Het voorkomt Corona niet maar het kan wel genezen . De Franse minister van gezondheid Véran heeft de geneesheren toegelaten het te gebruiken tegen Corona . Zelfmedicatie is zoals voor alle geneesmiddelen uiterst gevaarlijk . Overdadig gebruik kan tot nevenwerking leiden en is af te raden voor diabetici , hartpatiënten en epilepsie . In de VS iemand zelfs gestorven na inname reiniginsprodukt aquarium waar het in zat .
 • jonas van poucke

  3 jaar geleden
  De voorraden zijn opgebruikt van chloroquine, dus dan breken ze het maar af. Als je eerst 100 tests doet en 100 genezen dan blijft het een wonder product. In plaats van het af te breken zouden ze beter kijken hoe ze het zelf kunnen produceren.
 • Romain Thyssens

  3 jaar geleden
  Het gaat wellicht over zware patiënten waar men ten einde raad was en men dan maar iets gedaan heeft om niet niets te doen. Ik zou hier geen conclusies trekken...
 • johanneke li

  3 jaar geleden
  Voor de goede verstaander: het werkt enkel in sommige omstandigheden, en het is daarom belangrijk dat het de dokter is die moet onderzoeken of de toediening ervan al dan niet kan helpen. Die doden zullen aan de bijwerkingen gelegen zijn en gezien er te weinig kennis is over covid 19 blijft de toediening ervan een gok/risico. Het is alvast dom om medicijnen in te nemen zonder een goed onderbouwde medische diagnose
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.