Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Coronapas wordt verplicht voor alle Italiaanse werknemers

Voor alle werknemers in Italië wordt een coronapas verplicht. De regering in Rome ging vandaag akkoord met zo’n verplichte digitale of papieren pas op de werkplek die toont of iemand is gevaccineerd, negatief getest of recent genezen van Covid-19.

9 reacties

 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Op Europees niveau verplichten.
 • Martine Van der auwera

  1 maand geleden
  Ronduit waanzin de mensen willen blijkbaar alleen maar horen en lezen wat ze zelf willen coronapas heeft geen enkele zin omdat gevaccineerde evengoed het virus kunnen verspreiden en dat is wetenschappelijk bewezen
 • Jan-piet Janssens

  1 maand geleden
  Ongelofelijk, verplicht het vaccin toch gewoon. Hoe kan je nu nog zeggen dat je de vrije keuze hebt??
 • PAUL VANHERP

  1 maand geleden
  Zeer goed !
 • Mireille Duymelinck

  1 maand geleden
  Ze hebben daar zware tijden achter de rug niemand wil er veel over vertellen maar bij ons was het een light lockdown tegenover daar verstandige beslissing zeer moedig voorbeeldfunctie
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?