Coronapas vanaf vandaag verplicht in Franse horeca: “Politie merkt lucratieve handel in valse testen”

In Frankrijk moet iedereen die op café en restaurant wil vanaf vandaag een pass sanitaire tonen, de Franse coronapas. Daar was de afgelopen weken al veel protest tegen, maar uiteindelijk zette president Macron toch door, omdat de coronacijfers er blijven stijgen. 

 1. ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is
  PREMIUM

  ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is

  Een dader die op eigen houtje handelt, amateuristische middelen gebruikt en minstens voor een deel gedreven lijkt door psychologische problemen. Dat is waar het terrorisme dezer dagen van leeft. Groots opgezette aanslagcomplotten lijken achterwege te blijven. Vergis je niet: de pogingen zijn er nog wel. Uit jihadistische en nu ook uit extreem-rechtse hoek. Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld. Voorlopig dan toch.
 2. EU-waarnemers waarschuwen voor gevolgen van extreme polarisering in Slovenië

  EU-waarnemers waarschu­wen voor gevolgen van extreme polarise­ring in Slovenië

  Er is reden tot bezorgdheid om de toon van het publieke debat in Slovenië. Dat besluit een waarnemingsmissie van het Europees Parlement na een bezoek van drie dagen aan het land van premier Janez Jansa. “De haatspraak en de harde toon die wordt aangeslagen geven reden tot bezorgdheid. Door die polarisering is het alsof de bevolking ingedeeld is in twee kampen”, zegt delegatieleidster Sophie in ‘t Veld van de Nederlandse partij D66.