REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Coronagevallen nemen toe in Engeland: 1 op 95 inwoners besmet, meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Verenigd Koninkrijk

De besmettingen met het coronavirus blijven stijgen in Engeland. Volgens nieuwe cijfers is ondertussen één op de 95 mensen in de regio besmet. Vandaag kwamen er opnieuw meer dan 50.000 gevallen bij voor het hele Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste medisch adviseur van de regering, Chris Witty, waarschuwt dat Engeland snel terug kan glijden naar een crisissituatie. “Ik denk niet dat we moeten onderschatten hoe verbluffend snel we weer in moeilijkheden kunnen geraken”, zei hij vanavond.

  1. Corona-reproductiegetal in Nederland naar hoogste niveau ooit, meer dan 11.000 besmettingen in dag tijd

    Corona-reproduc­tie­ge­tal in Nederland naar hoogste niveau ooit, meer dan 11.000 besmettin­gen in dag tijd

    Het reproductiegetal van het coronavirus in Nederland is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91 op het coronadashboard van de overheid. Dat betekent dat het virus bij de noorderburen zich razendsnel verspreidt. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.363 mensen. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Het is ook het hoogste aantal sinds tweede kerstdag, bijna zeven maanden geleden.