Coronacurves blijven stijgen: zo slecht zijn onze buurlanden eraan toe in vergelijking met België
Het coronavirus blijft wereldwijd om zich heen grijpen en zowel in ons land als in onze buurlanden zijn strenge regels van kracht om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Maar hoe doen onze buurlanden het in vergelijking met België? Een overzicht:
Delen per e-mail
België
In vergelijking met onze buurlanden brengt België het er momenteel het best van af. De voorbije zeven dagen werden er dagelijks 218 nieuwe besmettingen per miljoen inwoners geconstateerd, of omgerekend zo'n 2.500 per dag in totaal.
Sinds de start van de pandemie raakten in België al 626.911 mensen besmet met het coronavirus, en 18.697 mensen bezweken aan de ziekte.
Nederland
De voorbije zeven dagen werden er per dag gemiddeld 662 nieuwe gevallen per miljoen inwoners vastgesteld. Omgerekend is dat ongeveer 11.447 nieuwe besmettingen per dag in het hele land.
In totaal raakten nu al 711.540 mensen in Nederland besmet met Covid-19. De ziekte eiste er tot nu toe al 10.606 mensenlevens.
In Nederland is een strenge lockdown afgekondigd. Nederlandse ziekenhuizen hebben alle niet-dringende zorg stilgelegd om de grote toename van het aantal coronapatiënten aan te kunnen. Het aantal bedden op de intensivecareafdelingen wordt uitgebreid en er worden patiënten naar Duitsland overgebracht.
Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk werden de voorbije zeven dagen 431 nieuwe besmettingen per miljoen inwoners per dag vastgesteld. Omgerekend komt dat neer op 28.726 nieuwe dagelijkse besmettingen in het land met bijna 67 miljoen inwoners.
De teller van het totale aantal besmettingen in het Verenigd Koninkrijk staat nu op 2,08 miljoen. Het land telt ook het grootste aantal overlijdens tot nu toe: 67.718.
De voorbije 24 uur werden in het Verenigd Koninkrijk 36.804 nieuwe gevallen geconstateerd. Dat zijn er bijna 3.500 meer dan gisteren.
Nu in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe, vermoedelijk veel besmettelijkere variant van het coronavirus is opgedoken, heeft de Britse regering zaterdag voor een groot gebied, inclusief heel Londen, een zeer strenge lockdown afgekondigd die de kerstplannen van miljoenen mensen in de soep draait. Ook voor de rest van het land zijn de regels aangescherpt.
Duitsland
Ook in Duitsland gaat het aantal besmettingen opnieuw in stijgende lijn. Daar werden de voorbije zeven dagen dagelijks 302 nieuwe besmettingen per miljoen inwoners geconstateerd, of omgerekend in totaal zo’n 25.049 nieuwe besmettingen per dag.
Het totale aantal besmettingen in Duitsland sinds de uitbraak van de pandemie komt daarmee op 1,53 miljoen. Het totale aantal overlijdens bedraagt nu 27.110.
Net als Nederland kent Duitsland sinds vorige week een harde lockdown. Onder meer veel bedrijven en scholen moeten gesloten blijven tot in januari.
Frankrijk
Onze zuiderburen doen het ongeveer even goed als de Belgen. De voorbije zeven dagen werden daar dagelijks 218 nieuwe besmettingen per miljoen inwoners vastgesteld, of omgerekend in totaal zo’n 14.590 nieuwe besmettingen per dag.
In totaal raakten in Frankrijk al 2,54 miljoen mensen besmet met Covid-19. Het aantal overlijdens bedraagt er momenteel 61.019.
De voorbije 24 uur werden er in Frankrijk 11.795 nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er bijna 6.000 meer dan gisteren.
In Frankrijk is momenteel ook een lockdown van kracht. De Franse president Macron raakte vorige week zelf besmet met het virus. Hij zit sinds donderdag in quarantaine.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voormalig Hitler-hotel met ondergronds bunkercomplex verkocht
Het Zuid-Duitse hotel waar Adolf Hitler tijdens zijn vakanties hooggeplaatste nazi's ontving, is verkocht. Een ondernemersfamilie uit Berchtesgaden kocht het voor een onbekend bedrag, melden Duitse media. Sotheby’s International Realty, een franchisepartner van het bekende veilinghuis, bood het historische pand in februari vorig jaar aan voor 3,65 miljoen euro. -
Franse president Macron belooft strengere wetgeving tegen daders van incest
De Franse wetgeving tegen incest wordt aangescherpt. Dat heeft president Emmanuel Macron vandaag aangekondigd na ophef over een boek waarin een prominente politieke commentator wordt beschuldigd van misbruik van zijn stiefzoon. -
PREMIUM
Alexander (34) woont in laatste coronavrije paradijs op aarde: “Alles is hier volkomen normaal”
-
-
Multimedia Moet jouw telefoon tegen wat nattigheid kunnen? Deze smartphones zijn waterdicht
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe smartphone gaat kopen, maar toch is ‘waterdichtheid’ een redelijk belangrijk criterium. Helemaal als je ook in de gure tijd van het jaar vaak buitenshuis bent. Onze techredacteur belicht de verschillende niveaus van waterdichtheid en de high-end smartphones per categorie. -
Grimmige sfeer in Rusland: ruim 2.000 aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen
In Rusland zijn bij demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny al meer dan 2.0000 mensen opgepakt. Onder hen ook zijn dichtste medewerkster Lyubov Sobol én zijn echtgenote Yulia. Die laatste postte op Instagram een foto vanuit de celwagen, met als ironische commentaar: “Excuses voor de slechte kwaliteit.” Zij werd later vrijgelaten. Dat zegt de ngo OVD-Info, gespecialiseerd in het opvolgen van arrestaties. Het protest richt zich uitdrukkelijk tegen het bewind van president Vladimir Poetin. -
President Biden ondertekent 'voedseldecreet' en wil actie voor steunpakket van 1.900 miljard
President Joe Biden heeft vrijdag een decreet ondertekend dat voedselhulp en financiële steun voor Amerikanen met een zeer laag inkomen moet verruimen. Biden zette ook zijn handtekening onder een decreet dat de positie van arbeiders in de publieke sector moet versterken en riep het Congres op zich achter zijn miljardenplan voor een nieuw coronasteunpakket te scharen. -
Sparen Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst.
25 reacties
monique bolen
ANDRE FIERENS
glenn wouters
Freddy Dreesens
Danny Bottelier