Voetgangers in Parijs.
Volledig scherm
Voetgangers in Parijs. © AFP

Coronacurves blijven stijgen: zo slecht zijn onze buurlanden eraan toe in vergelijking met België

Het coronavirus blijft wereldwijd om zich heen grijpen en zowel in ons land als in onze buurlanden zijn strenge regels van kracht om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Maar hoe doen onze buurlanden het in vergelijking met België? Een overzicht:

25 reacties

 • monique bolen

  1 maand geleden
  Goed lezen de cijfers zijn bereken per miljoen inwoners dus vergelijkingen zijn redelijk correct alleen kan de bevolkingsdichtheid nog een verschil opleveren.
 • ANDRE FIERENS

  1 maand geleden
  Winkels, supermarkten hebben corona ontsmettingsmiddel, corona ontsmettingsspray. En dit ontbreekt bij het openbaar vervoer: tram, metro, bus. Misschien een leuk idee voor Nieuwjaar 2021?
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Ik denk dat er over niets zoveel onzin verkocht wordt dan over de corona cijfers. Zowel door de overheid als door de burger. Als ik zie hoeveel keer Duitsland groter is dan België. Dat varieerd hier van 4 keer tot 12 keer.... we hebben dus wat rek. En ik kan me met de beste wil niet herinneren wanneer we 20 duizend besmettingen hadden op 1 dag.
 • Freddy Dreesens

  1 maand geleden
  @Roger Reniers: Duitsland is 7,2 x groter dan België. 2.500 x 7,2 = 18.750 (en niet 30.000). T.o.v. de 24.700 Duitse besmettingen heeft België er dus 25% minder.
 • Danny Bottelier

  1 maand geleden
  Met veruit het minste inwoners is het moeilijk om de beste te zijn. Zet er de cijfers van groothertogdom Luxemburg erbij en het is al een heel ander verhaal.
 1. Grimmige sfeer in Rusland: ruim 2.000 aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen

  Grimmige sfeer in Rusland: ruim 2.000 aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen

  In Rusland zijn bij demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny al meer dan 2.0000 mensen opgepakt. Onder hen ook zijn dichtste medewerkster Lyubov Sobol én zijn echtgenote Yulia. Die laatste postte op Instagram een foto vanuit de celwagen, met als ironische commentaar: “Excuses voor de slechte kwaliteit.” Zij werd later vrijgelaten. Dat zegt de ngo OVD-Info, gespecialiseerd in het opvolgen van arrestaties. Het protest richt zich uitdrukkelijk tegen het bewind van president Vladimir Poetin.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo