Archieffoto van 4 april in hoofdstad Stockholm. Zweden ging voor een heel zachte lockdown in vergelijking met andere Europese landen.
Volledig scherm
Archieffoto van 4 april in hoofdstad Stockholm. Zweden ging voor een heel zachte lockdown in vergelijking met andere Europese landen. © AP

“Coronacrisis in Zweden misschien voorbij dankzij groepsimmuniteit”

Het coronavirus laait weer hoog op in Europa, maar Zweden slaagt erin de cijfers lager te houden. Volgens de Deense expert Kim Sneppen hebben de Zweden mogelijk voldoende groepsimmuniteit bereikt om de verspreiding van Covid-19 te bedwingen. Zweden koos voor een eigenzinnige aanpak van de pandemie met een zachte lockdown.

  1. Opflakkering coronavirus in Europa, maar buitenbeentje Zweden blijft buiten schot

    Opflakke­ring coronavi­rus in Europa, maar buitenbeen­tje Zweden blijft buiten schot

    Zweden was van in het begin een buitenbeentje in Europa met een erg eigenzinnige aanpak van het coronavirus. Nu, een half jaar later, is het land dat nog altijd, ook wat de evolutie van Covid-19 betreft. Terwijl de meeste andere Europese landen de cijfers weer fors de hoogte zien ingaan, kan het Scandinavische land het gemiddeld aantal nieuwe gevallen per dag laag houden. En dat zonder een harde lockdown.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement