Archieffoto van 4 april in hoofdstad Stockholm. Zweden ging voor een heel zachte lockdown in vergelijking met andere Europese landen.
Volledig scherm
Archieffoto van 4 april in hoofdstad Stockholm. Zweden ging voor een heel zachte lockdown in vergelijking met andere Europese landen. © AP

“Coronacrisis in Zweden misschien voorbij dankzij groepsimmuniteit”

Het coronavirus laait weer hoog op in Europa, maar Zweden slaagt erin de cijfers lager te houden. Volgens de Deense expert Kim Sneppen hebben de Zweden mogelijk voldoende groepsimmuniteit bereikt om de verspreiding van Covid-19 te bedwingen. Zweden koos voor een eigenzinnige aanpak van de pandemie met een zachte lockdown.

 1. Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

  Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

  De Europese Unie is "uiterst bezorgd" over het bericht dat Iran aanstalten zou maken om de Zweeds-Iraanse VUB-professor Ahmadreza Djalali terecht te stellen. De EU probeert van de Iraanse autoriteiten meer te weten te komen over de toestand van Djalali, laat hoge vertegenwoordiger Josep Borrell donderdag weten. Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli roept Teheran op om Djalali's vonnis kwijt te schelden.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen