Onderzoekers aan het Africa Health Research Institute in Durban, Zuid-Afrika, werken aan een analyse van de nieuwe omikronvariant.
Volledig scherm
Onderzoekers aan het Africa Health Research Institute in Durban, Zuid-Afrika, werken aan een analyse van de nieuwe omikronvariant. © AP

Coronabesmettingen in Zuid-Afrika stijgen sterk, toch minder ziekenhuisopnames en doden

Het aantal coronabesmettingen in Zuid-Afrika blijft door de nieuwe omikronvariant sterk stijgen. Toch lijken momenteel minder mensen door het virus in het ziekenhuis te belanden of aan de gevolgen ervan te sterven dan tijdens de vorige golven. Dat melden de Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten vrijdag.

8 reacties

 • Bertrang Russell

  5 maanden geleden
  Over en out met covid. Omicron zal domineren maar toch minder ziek maken. We zijn nu vergelijkbaar met Zuid afrika want onze oudere bevolking is gevaccineerd. Prettige eindejaarsfeesten!
 • Roger De Volder

  5 maanden geleden
  Omikron is mild, en ja je kan Zuid Afrika wel degelijk vergelijken met ons, winter en zomer, bij de vorige golven hadden ze ook procentueel evenveel doden, ook met jongere bevolking. Als het nu komt dat ze minder doden hebben door zomer, waarom hebben wij dan nog niet massaal Vit D uitgedeeld? UK loopt maar een paar weken achter en zien net hetzelfde verloop als ZA. We moeten niet alles opengooien, de regels moeten blijven, maar nu massaal booster shots zetten + besmetting, vuurwerk.
 • Paul Verbeeck

  5 maanden geleden
  De vraag is hoe gaan Europeanen reageren op deze variant , al meermaals geweest dat de bewoners van het ene deel van de wereld anders reageren op een virus(variant) dan diegene die aan de andere kant wonen .
 • guido Bervoets

  5 maanden geleden
  Sam Bedfort Er zijn in België ca. 450.000 mensen met een onderliggende aandoening of die een chemokuur volgen die geen antistoffen hebben ondanks dat ze al 3 maal gevaccineerd zijn geworden. Die kijken er echt niet naar uit deze "verkoudheid" op te lopen. Deze mutatie blijft een gevaar vormen voor kwetsbare mensen.
 • Eric Grosemans

  5 maanden geleden
  Dat Omikron "maar" een verkoudheid is zou ik niet durven zeggen. Er is een groot verschil tussen Z-Afrika en België, Z-Afrika heeft een jongere bevolking, en jongeren hebben doorgaans minder last, Ginds is het zomer en hier winter, dat maakt ook een verschil. In Engeland heeft men al de eerste dode van Omikron. Ze hebben hier groot gelijk dat er niet versoepeld kan worden, eerst afwachten wat het juist gaat geven.
 1. Politie Texas beschuldigd van laat ingrijpen bij schietpartij in school: “Ga naar binnen! Ga naar binnen!”

  Politie Texas beschul­digd van laat ingrijpen bij schietpar­tij in school: “Ga naar binnen! Ga naar binnen!”

  Tijdens een persconferentie moest de Texaanse politie zich verdedigen over haar aanpak bij de schietpartij in de Robb Elementary School in Uvalde. Ouders riepen dinsdag naar de politie dat ze het schoolgebouw moesten bestormen, maar het duurde een uur voor de schutter onschadelijk werd gemaakt. Een journalist die vroeg of agenten sneller en massaal hadden moeten binnenvallen, kreeg als antwoord dat dat een “moeilijke vraag” is.