Het bewuste restaurant in het Duitse Leer.
Volledig scherm
Het bewuste restaurant in het Duitse Leer. © Screenshot YouTube

Corona-uitbraak na restaurantbezoek in Duitsland: minstens vijftig mensen in quarantaine

Kort na de heropening van de horeca in de Duitse deelstaat Nedersaksen bleken mensen besmet na een restaurantbezoek. Minstens vijftig personen moeten nu in quarantaine. Dat melden Die Welt en Focus.

20 reacties

 • luc vanmechgelen

  1 jaar geleden
  Allemaal tot kerstmis 2024 in ons kot! Dan zal het wel voorbij zijn met die Corona? Iedereen een moestuintje en een koe er naast. Klaar. Tis toch nie zo moeilijk.
 • Erik Laenen

  1 jaar geleden
  Wie wil in zo’n wereld die op slot is nog leven?
 • Michael Schruers

  1 jaar geleden
  Dicht houden de horeca ..tot dat het helemaal voorbij is
 • Johan Planckaert

  1 jaar geleden
  Als we deze zomer willen in ons kot blijven moeten we op 8 juni de restaurants en cafés openen. De kampen zullen ook ideale broeihaarden zijn. Laat straks de voetbalstadiums terug vollopen en we hebben het helemaal zweten. Zonder vaccin zijn we weerloos .
 • Hugo De Leeuw

  1 jaar geleden
  De afstand tussen personen bepaald niet of je het virus krijgt of niet, wel de ventilatie, en geen gesloten ventilatie maar een met frisse lucht. Maar in onze westerse landen moeten alle woningen energie nul zijn anders wordt je ook nog gesanctioneerd, wel dit is nu het resultaat, virussen blijven gewoon te lang ter plaatse en zo wordt je besmet, blijf niet in je kot maar zoek frisse lucht op. En restaurants alsook cafés moeten voor goede afzuiging van lucht zorgen.
 1. "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"

  "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtof­fers gevallen"

  Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.