Terugkerende reizigers krijgen op luchthaven Schiphol een gratis zelftest uitgedeeld.
Volledig scherm
Terugkerende reizigers krijgen op luchthaven Schiphol een gratis zelftest uitgedeeld. © ANP

Corona-reproductiegetal in Nederland naar hoogste niveau ooit, meer dan 11.000 besmettingen in dag tijd

Het reproductiegetal van het coronavirus in Nederland is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91 op het coronadashboard van de overheid. Dat betekent dat het virus bij de noorderburen zich razendsnel verspreidt. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.363 mensen. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Het is ook het hoogste aantal sinds tweede kerstdag, bijna zeven maanden geleden.

19 reacties

 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  Toch slechts 19 sterfgevallen in de laatste 14 dagen en het aantal ziekenhuisopnamen blijft ook beheersbaar , dat was tweede kerstdag wel anders Ongeveer 42 % van de bevolking is nog maar volledig gevaccineerd ( iets minder nog dan België) Een ziekte waar je niet aan sterft en niet voor in een ziekenhuis opgenomen hoeft te worden is maar gewoon een ziekte natuurlijk , had men deze cijfers vorig jaar was er nooit een lockdown gekomen Gewoon verder met vaccineren en doorgaan met leven
 • Michel Gilson

  1 jaar geleden
  Dat zal de verplichte weg voor algemene immuniteit zijn, zeker ?
 • PHILIPPE PEERE

  1 jaar geleden
  niet ongerust zijn , dat halen e wierook binnenkort na Pukkelpop etc...
 • Guy Vermesen

  1 jaar geleden
  Geen probleem. Weinigen vertonen symptomen. Iedereen binnenkort immuum. Wat wil je nog meer ?
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Paul Boutsen, maar wel met de sympathieke steun van de burgemeester en gouverneur. Beiden lid van de oppositiepartij NVA.
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.
 2. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen

  Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminis­ter van Defensie moet opkrassen

  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.