Terugkerende reizigers krijgen op luchthaven Schiphol een gratis zelftest uitgedeeld.
Volledig scherm
Terugkerende reizigers krijgen op luchthaven Schiphol een gratis zelftest uitgedeeld. © ANP

Corona-reproductiegetal in Nederland naar hoogste niveau ooit, meer dan 11.000 besmettingen in dag tijd

Het reproductiegetal van het coronavirus in Nederland is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91 op het coronadashboard van de overheid. Dat betekent dat het virus bij de noorderburen zich razendsnel verspreidt. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.363 mensen. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Het is ook het hoogste aantal sinds tweede kerstdag, bijna zeven maanden geleden.

20 reacties

 • Sarah Joy Sokoloff

  6 dagen geleden
  Toch raar dat de landen met hoogste vaccinatiegraden de hoogste aantallen van besmettingen vaststellen. Ook niet vergeten dat het zomer is en het virus dan normaal minder actief is. Dat is zorgwekkend.
 • Paulus de Mos

  7 dagen geleden
  Toch slechts 19 sterfgevallen in de laatste 14 dagen en het aantal ziekenhuisopnamen blijft ook beheersbaar , dat was tweede kerstdag wel anders Ongeveer 42 % van de bevolking is nog maar volledig gevaccineerd ( iets minder nog dan België) Een ziekte waar je niet aan sterft en niet voor in een ziekenhuis opgenomen hoeft te worden is maar gewoon een ziekte natuurlijk , had men deze cijfers vorig jaar was er nooit een lockdown gekomen Gewoon verder met vaccineren en doorgaan met leven
 • Irène Paeps

  1 week geleden
  Dat zal de verplichte weg voor algemene immuniteit zijn, zeker ?
 • PHILIPPE PEERE

  1 week geleden
  niet ongerust zijn , dat halen e wierook binnenkort na Pukkelpop etc...
 • GUY VERMESEN

  1 week geleden
  Geen probleem. Weinigen vertonen symptomen. Iedereen binnenkort immuum. Wat wil je nog meer ?