Jaarpashouders kregen donderdag al een kijkje in de keuken van 'corona-proof’ pretpark Walt Disney World. (09/07/2020)
Volledig scherm
Jaarpashouders kregen donderdag al een kijkje in de keuken van 'corona-proof’ pretpark Walt Disney World. (09/07/2020) © AP

Corona in de VS: zelfs derde dagrecord op rij houdt heropening Disney World niet tegen

Vrijdag werden in de Verenigde Staten bijna 69.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus gerapporteerd. Dat is het derde dagrecord op rij, volgens de telling van persbureau Reuters. Het nieuws komt ongelegen voor Walt Disney World. Aan de vooravond van de heropening van het pretpark in Florida, werden in de zwaar getroffen staat 11.433 nieuwe infecties gemeld.

15 reacties

 • Anita Van Damme

  7 maanden geleden
  Cijfers op zich zeggen niet veel. Bij de cijfergegevens ontbrak/ontbreekt steeds de juiste verhouding tot de grootte van de bevolking en de bevolkingsdichtheid. Dat al die geleerde universitairen dat niet zien zegt veel over de kwaliteit van ons onderwijs op dat niveau. Groepsimmuniteit ? Vergeet het als het juist is dat de antistoffen vaak na enkele weken verdwijnen. Ook zij die reeds Corona hadden kunnen dus opnieuw besmet worden.
 • Tine Vermeulen

  7 maanden geleden
  Leer er mee leven. Punt. Wat iedereen ook zegt of doet.
 • ERIC DEKEGEL

  7 maanden geleden
  Stop nu toch met die massa hysterie. Cijfers moeten in verhouding gezien worden van het aantal inwoners.. Uiteraard krijg je meer gevallen als je meer test,alles is in verhouding.
 • Leo Kaya

  7 maanden geleden
  De brandhaarden van Covid19 in de VS, die vergelijkbaar zijn met de oppervlakte van België, tonen aan dat in de VS de aanpak ondermaats is en de oversterfte lokaal veel hoger ligt dan in België. Dank zijn de grote delen die minder besmet zijn, zijn er ook minder slachtoffers per miljoen inwoners. In de getroffen gebieden is dat veel meer. Onze regering leverde puik werk, wat de klagers die er zelf niks van gebakken hebben ook zeggen.
 • Oscar Geeroms

  7 maanden geleden
  Mateo: oversterfte België 37 % ... New York 244% ... heel de V.S. Vergelijken met een landje als België ? ... je zegt het zelf dat is 30 keer groter en ook 30 keer minder dichtbevolkt. Maar puur het aantal gevallen zijn zijn wel het ergst getroffen. Als je percentages begint te vergelijken wordt het als leek wat moeilijker.
 1. Zo gevaarlijk kunnen vliegtuigreizen zijn voor verspreiding coronavirus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Zo gevaarlijk kunnen vliegtuig­rei­zen zijn voor versprei­ding coronavi­rus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig