Koningin van Groot-Brittannië Elizabeth II in Balmoral Castle met een van haar Corgi's.
Volledig scherm
Koningin van Groot-Brittannië Elizabeth II in Balmoral Castle met een van haar Corgi's. © Getty Images

Corgi's in trek na dood koningin Elizabeth

In het Verenigd Koninkrijk is de populariteit van corgi’s fors gestegen na de dood van koningin Elizabeth II. Zij bezat tijdens haar leven een dertigtal van de kleine herdershonden.

 1. KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  Een aap in de Nanning Zoo in de Chinese provincie Guangxi heeft een meisje verwond. Het jonge meisje probeerde een video van het dier te maken. Op deze videobeelden is te zien dat de aap een flesje haar richting uitgooit. Het flesje komt terecht in haar gezicht en ze raakt lichtgewond. De video zorgt voor heel wat discussie online. Sommigen denken dat de bezoekers de aap aan het opfokken waren. Anderen zijn bezorgd over het gedrag van het dier en vinden hem levensgevaarlijk.
 2. Ruw rond de randen en geen tijd voor dwazen: prinses Anne is de (nieuwe) heldin van de Britse monarchie
  PREMIUM
  Royalty

  Ruw rond de randen en geen tijd voor dwazen: prinses Anne is de (nieuwe) heldin van de Britse monarchie

  Ze is allesbehalve glamoureus en bezwaarlijk opwindend te noemen, maar toch stond prinses Anne (72) de afgelopen weken in de spotlight tijdens het afscheid van Queen Elizabeth. Op vraag van haar overleden moeder zelf, die maar al te goed wist dat Anne een van de sterkhouders van de Britse monarchie is. En dat beseft het Britse volk nu ook (opnieuw). “Waren er verkiezingen geweest over wie de Queen had moeten opvolgen, dan spraken we nu van koningin Anne”, aldus royalty-watcher Mario Danneels in Story.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.