Erewachters marcheren en brengen een laatste groet aan Shinzo Abe.
Volledig scherm
Erewachters marcheren en brengen een laatste groet aan Shinzo Abe. © AP

Controversiële staatsbegrafenis van vermoorde ex-premier Japan vindt dan toch plaats

De in juli vermoorde voormalige Japanse premier Shinzo Abe heeft vandaag een staatsbegrafenis gekregen, maar die kwam niet tot stand zonder de nodige protesten. Er heerste publiek verzet tegen het prijskaartje van bijna 12 miljoen voor het evenement en ook de besmeurde reputatie van de overleden leider deed veel Japanners twijfelen of hij deze staatsbegrafenis wel verdiende.

0 reacties

 1. Beelden tonen hoe brandweerman, die op dat moment niet aan het werk is, vrouw uit brandend voertuig redt na zwaar ongeluk
  Play

  Beelden tonen hoe brandweer­man, die op dat moment niet aan het werk is, vrouw uit brandend voertuig redt na zwaar ongeluk

  In de Amerikaanse staat Connecticut is de brandweer opgeroepen voor een zwaar auto-ongeluk. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een vrouw tegen een boom is gecrasht en haar auto in lichterlaaie staat. Nog voor de brandweer arriveert, rijdt Nick Perri toevallig langs het ongeval. De brandweerman, die op dat moment buiten dienst is, aarzelt niet en schiet de vrouw te hulp. Zonder uitrusting slaagt hij erin de zwaargewonde vrouw uit het wrak te bevrijden.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.