Het containerschip met een helikopter van de Canadese kustwacht
Volledig scherm
Het containerschip met een helikopter van de Canadese kustwacht © AP

Containerschip vol chemicaliën op drift bij Canada

Een Russisch containerschip gevuld met tonnen vloeistof is op drift geraakt voor de noordelijke kust van de Canadese provincie Brits-Columbia. Het stuurloze schip dobbert zonder stroom en met een gewonde kapitein.

 1. Van moord beschuldigde Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselingen was hij rustiger, liever dat dan uitgescholden te worden”
  FRANKRIJK

  Van moord beschuldig­de Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselin­gen was hij rustiger, liever dat dan uitgeschol­den te worden”

  Het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) in de Franse stad Chalon-sur-Soâne is de tweede dag ingegaan. De vrouw staat terecht voor moord op echtgenoot Daniel Polette (61), haar voormalige stiefvader waarvan ze op 17-jarige leeftijd na verkrachting zwanger raakte en die van haar leven bijna 25 jaar lang een dagelijkse hel vol misbruik en agressie maakte. Ze riskeert in theorie levenslang. Het proces houdt heel Frankrijk in de ban. Op de eerste procesdag die tot 21.00 uur duurde, gaf ze als beschuldigde urenlang antwoord op vragen van de procureur en de advocaten.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!