Openbaar aanklager van Texas Ken Paxton.
Volledig scherm
Openbaar aanklager van Texas Ken Paxton. © AP

Conservatieve politici in VS pleiten opnieuw voor bewapening schoolpersoneel

Naar aanleiding van de schietpartij op een basisschool in Uvalde, Texas, waarbij negentien kinderen en twee volwassenen woensdag het leven lieten, pleiten conservatieve politici in de VS ervoor om schoolpersoneel te bewapenen. Maar dat idee stoot op verzet bij leerkrachten, wetenschappers en voorstanders van een strengere wapenwet.

  1. Vlaming in Texas: “Het is toch absurd dat je hier 21 moet zijn om alcohol te mogen kopen maar vanaf je 18de een wapen mag dragen”
    PREMIUM

    Vlaming in Texas: “Het is toch absurd dat je hier 21 moet zijn om alcohol te mogen kopen maar vanaf je 18de een wapen mag dragen”

    Christoph Schillebeeckx (37) woont en werkt sinds ruim twee jaar in San Antonio, op 120 kilometer van het plaatsje Uvalde waar een 18-jarige in een lagere school 19 kinderen en twee leerkrachten doodschoot. Eind vorig jaar zorgde een wetswijziging in Texas ervoor dat je niet langer 21 moet zijn om een vuurwapen te mogen kopen, maar slechts 18. “Om alcohol te mogen kopen, moet je wel 21 zijn. Absurd is dat.”