Enkele Iraanse kranten van zaterdag 13 augustus, met op de voorpagina de kop ‘Mes in de hals van Salman Rushdie’ en ‘Aanval op de schrijver van ‘De duivelsverzen’’.
Volledig scherm
Enkele Iraanse kranten van zaterdag 13 augustus, met op de voorpagina de kop ‘Mes in de hals van Salman Rushdie’ en ‘Aanval op de schrijver van ‘De duivelsverzen’’. © AP

Conservatieve Iraanse pers feliciteert aanvaller Salman Rushdie

De belangrijkste ultraconservatieve krant van Iran, Kayhan, heeft zaterdag de man geprezen die een dag eerder in de Verenigde Staten de wereldberoemde schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Tegen de Brits-Indiase schrijver werd na de publicatie van het boek 'De duivelsverzen' in 1988 nog een fatwa uitgesproken door de Iraanse ayatollah Khomeini.

  1. “Interne machtsstrijd losgebarsten”: Poetin laat propagandist oppakken die banden heeft met Wagner
    Play
    21

    “Interne machts­strijd losgebar­sten”: Poetin laat propagan­dist oppakken die banden heeft met Wagner

    Er zijn beelden opgedoken van een Russische propagandist die op brute wijze wordt gearresteerd omdat hij zich heeft uitgesproken tegen hoge Russische functionarissen. Opmerkelijk is dat Aleksej Slobodenjoek banden heeft met Wagner, de paramilitaire groep die het vuile werk opknapt voor Poetin. Met de arrestatie lijkt het onderlinge wantrouwen steeds grotere proporties aan te nemen.