De onafhankelijke kandidaat Peter Marki-Zay is verkozen tot tegenstander van premier Viktor Orban bij de komende verkiezingen in Hongarije.
Volledig scherm
De onafhankelijke kandidaat Peter Marki-Zay is verkozen tot tegenstander van premier Viktor Orban bij de komende verkiezingen in Hongarije. © AP

Conservatief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstander Hongaarse premier Orban bij verkiezingen 2022

De conservatieve, niet partijgebonden conservatief Peter Marki-Zay neemt het op tegen de Hongaarse premier Viktor Orban bij de verkiezingen van 2022. Dat is zondagavond bevestigd, nu alle stemmen geteld zijn. De 49-jarige outsider won de door de oppositie georganiseerde voorverkiezingen met 56,71 procent van de sociaaldemocratische Klara Dobrev (43,29 procent), meldt de verkiezingscommissie.

  1. Europese en Amerikaanse diplomaten zwaar ontgoocheld na nieuwe gespreksronde met Iran: “Bijna alle compromissen geschonden”

    Europese en Amerikaan­se diplomaten zwaar ontgoo­cheld na nieuwe gespreks­ron­de met Iran: “Bijna alle compromis­sen geschonden”

    Europese diplomaten en de VS reageren zwaar ontgoocheld op de nieuwe ronde gesprekken over de nucleaire deal met Iran die sinds het begin van de week in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden. "Iran breekt met bijna alle compromissen die na meerdere maanden onderhandelen waren bereikt", klinkt het bij diplomatieke bronnen. Het Witte Huis stelt dat Iran zich niet constructief en oplossingsgericht heeft opgesteld.