Alexander De Croo op bezoek bij een Congolees vluchtelingenkamp in Mugunga (Goma) in 2015.
Volledig scherm
Alexander De Croo op bezoek bij een Congolees vluchtelingenkamp in Mugunga (Goma) in 2015. © Photo News

Congo afwezig op donorconferentie over eigen crisis, De Croo wel present

Op een donorconferentie, vrijdag in Genève, willen de Verenigde Naties 1,68 miljard dollar ophalen om de grote humanitaire noden in de Democratische Republiek Congo te lenigen. Voor ons land reist minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo af naar Zwitserland. 

19 reacties

 • Jean Paul Peelis

  3 jaar geleden
  Hoeveel geld werd er al in Congo gepompt sedert de onafhankelijkheid? Wat heeft het geholpen? Niets behalve dat de Zwitserse bankrekeningen van de Congolese leiders aandikken. Herkolonisatie, onder VN toezicht, van het land zou een oplossing zijn.
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Ja die man is wel erg gul met ons geld EN dankbaar zijn ze niet want ze vinden onze bemoeienissen maar niks... en we weten dat de miljoenen die al jaren gestort worden en in verkeerde zakken terecht komen want bemoeienissen dat willen ze niet.
 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  Dus België geeft 17 miljoen aan NGO's die dit naar eigen goeddunken mogen besteden, maw hoeveel wordt er correct besteed, en hoe groot is de kans dat een stuk terugvloeit naar Open Vld en "vrienden"
 • Annie Broeckx

  3 jaar geleden
  Onze De Croo lijkt wel de " pin automaat" van de ontwikkelings landen! Hij is overal te vinden waar belastingsgeld wordt verspilt ,met in zijn kielzog de feest vierende ngo's .
 • Rik Meeuwissen

  3 jaar geleden
  Daar gaat ons pensioengeld alweer. Ook boeken dat kunnen die mannen goed, België opbouwen hoe het moet daar hebben ze gene tijd voor.