De optocht op Onafhankelijkheidsdag is de afgelopen jaren steeds uitgelopen op zware confrontaties tussen deelnemers en de politie. Ook dit keer was dat het geval in Warschau.
Volledig scherm
De optocht op Onafhankelijkheidsdag is de afgelopen jaren steeds uitgelopen op zware confrontaties tussen deelnemers en de politie. Ook dit keer was dat het geval in Warschau. © Agencja Gazeta via REUTERS

Confrontaties tussen politie en nationalistische betogers in Polen

Duizenden Poolse nationalisten en rechtsradicalen hebben woensdag ondanks een verbod meegedaan aan een mars vanwege de nationale onafhankelijkheidsdag. Ze trokken door de hoofdstad Warschau en raakten hier en daar slaags met de politie. Die gebruikte onder andere traangas en rubberkogels terwijl demonstranten stenen en vuurwerk gooiden.

0 reacties

 1. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 2. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"