Demonstranten in Kourou.
Volledig scherm
Demonstranten in Kourou. © AFP

Conflict tussen Parijs en overzees departement Guyana loopt op

Het sociale en politieke conflict tussen de regering in Frankrijk en haar 7.000 kilometer verder gelegen overzees departement Guyana in Zuid-Amerika loopt op. Premier Bernard Cazeneuve wees gisteren na een crisisbijeenkomst in Parijs de eis van een inheemse protestbeweging naar 2,5 miljard euro voor de ontwikkeling van het straatarme land van de hand. Het gaat om een "onrealistisch bedrag", zei hij. De regering heeft een miljard euro beloofd, geld dat vooral bedoeld is voor onderwijsprojecten.

  1. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
    1

    Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

    Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.