De nieuwe Europese Commissie, onder leiding van de Duitse Ursula von der Leyen (foto) zal morgen de steun krijgen van het Europees Parlement.
Volledig scherm
De nieuwe Europese Commissie, onder leiding van de Duitse Ursula von der Leyen (foto) zal morgen de steun krijgen van het Europees Parlement. © Photo News

Commissie-von der Leyen kan op steun van Europees Parlement rekenen

De nieuwe Europese Commissie, onder leiding van de Duitse Ursula von der Leyen en met Didier Reynders als commissaris voor Justitie, zal morgen de steun krijgen van het Europees Parlement. Dat valt af te leiden uit verklaringen van de verschillende fracties. Ondanks de afwezigheid van een Britse commissaris, zal de ploeg van von der Leyen een maand later dan gepland, op 1 december van start kunnen gaan.

1 reactie

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Maar niet op de onze, die van de bevolking van Europa, gangsters en sjoemelaars daar gelaten. Het had mooi kunnen zijn maar helaas is het een peperdure nutteloos pensioenfonds geworden voor afgedankte politici.
 1. Nieuwe Europese Commissie verandert controversiële term “bescherming Europese levenswijze” in “bevordering”

  Nieuwe Europese Commissie verandert controver­siële term “bescher­ming Europese levenswij­ze” in “bevorde­ring”

  De verkozen voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft ingestemd met een aanpassing van de veelbesproken titel van vicevoorzitter Margaritis Schinas. Dat heeft de socialistische fractie in het Europees Parlement aangekondigd. Schinas wordt geen vicevoorzitter voor de "Bescherming van de Europese levenswijze", maar voor de "Bevordering van de Europese levenswijze".
 2. Verenigd Koninkrijk draagt voor verkiezingen geen kandidaat-eurocommissaris meer voor, Von der Leyen wil ook zonder Brit aan de slag

  Verenigd Koninkrijk draagt voor verkiezin­gen geen kandidaat-eurocommis­sa­ris meer voor, Von der Leyen wil ook zonder Brit aan de slag

  Het Verenigd Koninkrijk zal voor de parlementsverkiezingen van 12 december geen kandidaat-eurocommissaris voor de toekomstige Europese Commissie van Ursula von der Leyen meer voordragen. Dat heeft de Britse regering in een brief aan de verkozen Commissievoorzitter bevestigd. Die wil desondanks op 1 december starten. De Europese Commissie heeft nu een inbreukprocedure opgestart tegen het Verenigd Koninkrijk.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser