EU-commissaris Dimitris Avramopoulos.
Volledig scherm
EU-commissaris Dimitris Avramopoulos. © AFP

Commissie fluit Francken terug: "Europa gaat nooit het Australische model volgen. Geen pushbacks!"

De Europese commissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken brandt het voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om het Europese asielmodel te vervangen door een Australisch model helemaal af. "Dat is geen model dat wij in Europa ooit gaan volgen", zegt Dimitris Avramopoulos.

806 reacties

 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  jokke,ik ben iemand die zijn proteststem (op PVDA) gebruikt tegen het graaien.In tegenstelling tot jou,heb ik niet de behoefte om bij politici te gatlikken.Wat ze bij die graaiers van SPa doen boeit mij niet.Maar zeker niet bij die nieuwe graaikampioen N(V)-A.Heb jij er 2 onderdak gegeven?Nee?Ik ook niet.Je bent een totaal verzuurde gepensioneerde.Fijn hé,politici of bloedzuigers geloven.Doe zo voort!
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Eens temeer de Theo met de twee gezichten .Ik zeg dat al vier jaar en weet ook waarom ! Vier jaar geleden schreef ik al : bij ons noemen ze dat een tweezak.
 • Jan Hevert

  3 jaar geleden
  Het is niet verwonderlijk dat juist nu de EU meer en meer een sociaal beleid voert dat oog heeft voor de belangen van de werkende medeburger (en niet meer de belangen van het grootkapitaal, zoals vroeger) dat de NVA zijn houding tov dat Europa volledig draait.
 • vanaeken jokke

  3 jaar geleden
  Wat niet is kan nog komen Johan Peeters.NVA hadden ze ook niet verwacht maar opeens waren ze de grootste.Als de linkse correcte met pvda in de boot durven stappen lost het cordon op.
 • Bert Buren

  3 jaar geleden
  Hypocriet, 6 miljard is er betaald aan Turkije voor push- backs.
 1. Francken: 'Als Europa het migratieprobleem niet opgelost krijgt, is er geen EU meer binnen dit en vijf jaar'

  Francken: 'Als Europa het migratie­pro­bleem niet opgelost krijgt, is er geen EU meer binnen dit en vijf jaar'

  De hervorming van de Europese Dublin-verordening, die bepaalt welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een ingediende asielaanvraag, is "dood". Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) na overleg met zijn Europese collega's. "Er is geen voldoende grote basis om de onderhandelingen verder te zetten. Verschillende landen hebben zich erg terughoudend getoond." Nochtans is een oplossing nodig: "Als Europa het migratieprobleem niet opgelost krijgt, is er geen Europese Unie meer binnen dit en vijf jaar."
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt